Volkswagen ID hatchback 550 km menzil sunacak!

Volkswagen ID hatchback

Volkswagen AG Yönetim Kurulu Üyesi Jürgen Stackmann geçtiğimiz günlerde şahsi Twitter hesabı üzerinden markanın 2019’un son çeyreğinde piyasaya sunmayı planladığı kompakt elektrikli otomobili Volkswagen ID hatchback ile ilgili bazı ilginç bilgileri paylaştı. İşte detaylar.

Alman otomotiv devinin satış, pazarlama ve satış sonrasından sorumlu yönetim kurulu üyesi Jürgen Stackman, son dönemde kullanıcılara yeni modellerle ilgili bilgi vermek için sosyal medyayı aktif olarak kullanıyor. Geçtiğimiz haftalarda ise şahsi Twitter hesabı üzerinden 2019’un en çok beklenen Volkswagen modellerinden biri olan VW ID hatchback ile ilgili çarpıcı bilgiler paylaştı.

Volkswagen ID hatchback tek bir şarjla 550 km elektrikli menzil sunacak!

Volkswagen, ID hatchback için giriş seviyesindeki pil paketi ile tek bir şarjda 330 km elektrikli menzil sunacak. En gelişmiş pil paketinde ise bu menzil 550 km’ye kadar çıkacak. Kağıt üzerinde belirtilen bu menziller gerçek sürüş koşullarında ne kadar değişir orası bilinmez. Ancak görünen o ki kullanıcılar bir takım ek ücretler karşılığında tek bir şarjla rahatlıkla 400-500 km yol yapabilecekler.

VW ID hatchback hakkında kullanıcıların merak ettiği diğer bir nokta ise şarj süreleri. Eldeki son bilgilere göre aracın 125 kW’a kadar hızlı şarjı kapasitesine sahip olduğu biliniyor. Başlangıçta bu oldukça hızlı görünebilir. Ancak ne yazık ki bu kapasite halihazırda Avrupa’da 350 kW gibi yüksek kapasiteleri destekleyen IONITY yüksek hızlı elektrikli şarj ağından faydalanmayacak kadar geride. Tabii ilerleyen dönemlerde yapılacak muhtemel yükseltmeler ile bu sorun kolaylıkla çözülebilir gibi görünüyor.

Öte yandan işin bir de fiyat boyutu var. Alman otomotiv devi, Volkswagen ID hathback‘i ortalama donanımda bir dizel Golf ile yaklaşık olarak aynı fiyatla satmayı planlıyor.

Halihazırda Almanya’da 2018 model yılına ait bir Volkswagen GolfTrendline, Comfortline ve Highline olmak üzere üç farklı donanımda sırasıyla 19.300, 21.425 ve 26.925 avro fiyat etiketleri ile satılıyor. Yani bu da giriş seviyesindeki bir VW ID hatchback’in 25.000 avronun altındaki bir fiyat etiketine sahip olacağı anlamına geliyor.

Alman otomotiv devi önümüzdeki yılın sonuna kadar planlarını değiştirmez ve ilk kompakt elektrikli hatchback’ini böylesine rekabetçi bir fiyat etiketi ile satışa sunarsa Volkswagen Golf‘ü tahtından indirmek pahasına Avrupa’daki kompakt hatchback segmentindeki dengeleri değiştirmeye kararlı demektir.

 Volkswagen ID hatchback casus kameralara böyle yakalandı!