Volkswagen Tarok küresel bir model olabilir!

Volkswagen Tarok

Alman otomotiv devi Volkswagen yeni kompakt pick-up modelini geçtiğimiz Salı günü Brezilya’daki 2018 Sao Paulo Uluslararası Otomobil Fuarı’nda göz önüne çıkardı. Ürün yelpazesinde Amarok’un altında konumlanacak olan Volkswagen Tarok ilk olarak Güney Amerika’daki pick-up savaşlarına katılacak. İşte detaylar.

Alman otomotiv devi yılladır ihmal ettiği kompakt pick-up segmentinde yeni bir adım atmaya karar verdi. Uzun bir süredir yalnız bıraktığı Volkswagen Amarok’un saflarına yeni bir pick-up ekledi. Volkswagen pick-up ailesinin yeni üyesi Volkswagen Tarok, geçtiğimiz Salı günü Brezilya’da düzenlenen 2018 Sao Paulo Uluslararası Otomobil Fuarı’nda tanıtıldı. 150 beygir gücündeki 2.0 litrelik motoruyla gözler önüne çıkan Tarok markanın orta boyutlu crossover SUV modeli VW Atlas’ın pick-up versiyonu olarak ortaya çıkan Atlas Tanoak konseptini anımsatıyor.

Volkswagen Tarok önümüzdeki yıllarda küresel bir model haline gelebilir!

Alman otomotiv devi bunu giderek çok yönlü bir stratejik ortaklığa dönüşmekte olan VW-Ford İttifakından destek alarak yapacak. Bu sayede Tarok’un popüler Amerikan kompakt pick-up’ı Ford Ranger’da kullanılan teknolojiye erişim sağlaması mümkün olacak.

Öte yandan pick-up satışlarının ABD pazarının yaklaşık % 20’sini oluşturduğu biliniyor. Yani bu segmentteki modeller burada peynir ekmek gibi satılıyor. Üstelik pazarı uzun süredir GMC Canyon, Chevy Colorado, Toyota Tacoma ve Ford F-150 gibi güçlü oyuncular domine ediyor. Volkswagen oyuna sonradan dahil olacaksa ABD’de % 25 gibi yüksek ithalat vergileri varken üretimi Kuzey Amerika’da yapmadıkça bölgede tutunması neredeyse imkansız.

Son olarak, Volkswagen Tarok’un 2020’de ilk olarak Güney Amerika’da piyasaya sunulduktan birkaç yıl sonra Avrupa’ya dolayısıyla ülkemize de gelmesinin mümkün göründüğünü belirtelim.

Volkswagen’in yeni pick-up’ı göründü!

Volkswagen Tarok