Vodafone ve DHL Arasında 23 Milyon TL’lik Anlaşma

vodafone1

Dijital bağlantılı Türkiye için teknoloji yatırımlarına hız veren Vodafone, lojistik merkezini DHL Supply Chain’in Gebze’deki yeni tesisine taşıdı.

 “Lojistik Merkezi Konsolidasyon Projesi” kapsamında, şebeke, SIM, kontör kart ve promosyon malzemelerinin lojistik operasyonlarının yönetiminin yapılacağı yeni merkezde, Vodafone’un cihaz test ve onarım birimleri de yer alacak. DHL Supply Chain’in teknoloji sektörüne özel lojistik çözümlerine imza atacağı toplam 23 milyon TL değerindeki anlaşma ilk etapta 5 yılı kapsayacak. Vodafone Türkiye’nin yeni lojistik merkezi, 10 bin Euro paletlik* hacme sahip ve 2 bin metrekaresi açık olmak üzere toplam 10 bin metrekarelik bir alanda hizmet verecek.

 Vodafone’un tüm network ekipmanlarının depolanması ve tüm Türkiye’ye dağıtımı, teslimatı, yerinde elleçleme gibi süreçler DHL Supply Chain tarafından gerçekleştirilecek. DHL Supply Chain, aynı zamanda Vodafone teknik servis elemanlarının test ve tamirat yaptıkları test laboratuvarının özel şartlarının sağlanması ve Vodafone teknik ekibine tahsisi yoluyla şirkete lojistik destek verecek. Ayrıca, SIM kart paketleme operasyonları için alan tahsis edilecek. Dağıtım hizmetleri kapsamında ise Vodafone’un tüm Türkiye’de bulunan çözüm ortaklarına komple (FTL) ve parsiyel (LTL) teslimatlar yer alacak.

vodafone_turkiye_icra_kurulu_baskan_yardimcisi_derya_hatiboglu

 Vodafone’un yılda 300 bin adet ürünün giriş çıkış yaptığı yeni lojistik merkezinde ortalama 120 bin adet ürün bulunuyor. Gerçek zamanlı kameralar aracılığıyla uçtan uca stok takibinin yapıldığı yeni lojistik alanında, akıllı telefonlar üzerinden belli araçların online takibi gerçekleştirilebildiği gibi online ısı ve nem takibi de yapılabiliyor.

 Öte yandan, test kapasitesi 25 bin, onarım kapasitesi ise 11 bin adet elektronik kart ve cihaz olan Vodafone Test ve Onarım Merkezi’nde, daha önce onarım için yurtdışına gönderilen yüksek teknolojili elektronik kart ve cihazların önemli bir bölümü Türk mühendis ve teknisyenler tarafından onarılıyor. Yüzde 100’ün üzerinde operasyonel verimlilik sağlayan “yerli onarım” faaliyetiyle, yurtdışında %75 olarak kaydedilen arıza onarım başarı oranı %90 seviyesinde gerçekleşirken, yurtdışı firmalarında 90 iş günü olan tamirat geri dönüş teslimi süresi de ortalama 20 iş gününe düşüyor.

 Vodafone operasyonu DHL Supply Chain’in teknoloji sektörüne tahsis ettiği Gebze 8 tesisinde gerçekleşecek. DHL Supply Chain’in Gebze’deki merkezinde sektörün tek ve en büyük Teknoloji Kampüsü yer alıyor. DHL Supply Chain’in teknoloji lojistiğinde lider olmasında büyük pay sahibi olan kampüsün, konsolide kullanım neticesinde DHL Supply Chain müşterilerine sunduğu önemli maliyet avantajından Vodafone da yararlanacak. Vodafone operasyonunda FTL sevkiyatlar için DHL’in kamyon havuzu kullanılırken, ortak kullanım imkanı sayesinde tesisin sabit maliyetleri diğer kullanıcılar ile bölüşülecek.

IBM Cilt Görüntüleme Analiz Metodu Geliştirdi