vivo S9 resmi olarak 3 Mart’ta geliyor

vivo S9 resmi olarak 3 Mart'ta geliyor

Vivo S9 cihazının Dimensity 1100 yonga setine sahip ilk telefon olması bekleniyor. Daha önceki haber söylentilerine göre cihazın 6 Mart’ta çıkacağını tahmin ediyordu. Bugün, şirket telefon için resmi video tanıtımları yayınlayarak daha erken bir lansman tarihi olan 3 Mart’ı açıkladı.

Vivo, Mart ayının ilk haftasında resmiyet kazanması beklenen yeni bir S serisi akıllı telefon üzerinde çalışıyor. Şirket bugün Vivo S9’un 3 Mart’ta Çin’de duyurulacağını doğruladı. Şirket ayrıca tanınmış Japon müzisyen ve şarkıcı LiSA’yı akıllı telefonun elçisi olarak görevlendirdi. Vivo’nun paylaştığı teaser videosuna bakıldığında, bu sefer cihaza olan odağın değiştiği görünüyor.Video teaser, “Güzelliğimi Aydınlatıyor” ve “Çok Yumuşak Işık Özçekimi” gibi etikete sahip. Bu da şirketin artık önceki modellerde birincil kamera yerine ön kamera teknolojisine odaklandığını gösteriyor.

vivo S9 resmi olarak 3 Mart'ta geliyor

Spesifikasyonlara gelince, sızıntılar, cihazın 6nm MediaTek Dimensity 1100 yonga setinden güç alan ilk akıllı telefon olacağını ortaya çıkardı. Raporlar, MediaTek Dimensity 820 tarafından desteklenen Vivo S9e adlı başka bir akıllı telefonun da piyasaya sürülebileceğini gösteriyor. TENAA listesine göre, akıllı telefon 90 Hz yenileme hızı sunan 6,44 inçlik bir ekrana sahip olacak. Ön tarafında 44 megapiksel çift kamera kurulumuna sahip olacak. Arka paneldeki kamera konfigürasyonuna gelince, cihazın 64 megapiksellik bir birincil sensörü var ancak pek bir şey bilinmiyor.

Bellek yapılandırmasına gelince, cihazın 12GB RAM’e kadar özelliğe sahip olacak. Bağlantı için 5G Gelişmiş Mobil Geniş Bant’ı (eMBB) destekliyor. Telefon, 33W hızlı şarj teknolojisini destekleyen 4.000mAh batarya ile çalıştırılacak. Kutudan çıkar çıkmaz en son Android 11 işletim sistemini çalıştırıyor. Ayrıca muhtemelen şirketin kendi OriginOS özel arayüzünü üstte bulunduracak.

WhatsApp sözleşmesini kabul etmezseniz ne olacak?