Galaxy S9 dokunmatik ekran sorunuyla gündemde!

galaxy s9 10

Samsung’un yaklaşık olarak 1 ay önce tanıttığı yeni amiral gemisi modeli Galaxy S9, sahip olduğu teknik donanım ve tasarımıyla kullanıcılar tarafından pek beğenilmemişti. Özellikle S9’un selefi ile aynı hatlara sahip olması, sert bir dille eleştirilmişti. Sonuç olarak S9 satış rakamları bazında Samsung’un beklentilerinin gerisinde kaldı. Fakat S9 ile ilgili tek sorun satış rakamları değil. Keza Güney Koreli şirket, son günlerde sıkça karşılaşılmaya başlanan dokunmatik ekran sorununu da araştırmaya başladı.

Galaxy S9 dokunmatik ekran sorunuyla boğuşuyor

Samsung’un yeni amiral gemisi modeli Galaxy S9, daha önce S8 ve Note8’de de kullanılan Infinity Display teknolojisi ile satışa sunuldu. Kısa süre önce raflardaki yerini alan S9’u satın alan bazı müşteriler, dokunmatik ekran bazlı sorunlarla karşılaştıklarını rapor etmeye başladılar. Bu şikayetlerin gün geçtikçe artması Samsung’un da dikkatinden kaçmadı.

Güney Koreli şirket yaptığı resmi açıklamada, S9’da ortaya çıkan dokunmatik ekran problemini gidermek için araştırmaların başladığını belirtti.

Bu süreçte, ilk olarak kullanıcıların karşılaştıkları ekran bazlı problemler analiz edilecek. Daha sonra problemin kaynağına inilmeye çalışılacak. Son aşamada ise problem ortadan kaldırılacak.

Eğer donanım bazlı bir problem yoksa, yayınlanacak olan bir güncelleme ile bu iş halledilebilir. Fakat söz konusu donanımsal bir problemse, iş telefonların geri toplatılmasına kadar varabilir. Şimdilik Samsung’un konu ile ilgili yapacağı resmi açıklama bekleniyor.

LG akıllı telefonlar için microLED ekran üretecek