Boeing 777 uçaklar, düşme tehlikesi sebebiyle inceleme altına alındı

Ucak motoru havadayken parcalandi

Boeing 777 tip uçağın motoru, uçuş esnasında yanmaya başladı. Neyse ki korkulan olmadı ve hemen ardından incelemeler başlatıldı.

Japonya ve Amerika’daki havayolu şirketleri, birkaç gün önce bir Boeing 777 uçağının motorunda yaşanan korkutucu arıza sebebiyle bu model uçakların uçuşlarını durdurma kararı aldı. Bu esnada motor incelemeleri için daha kısa aralıklarla çalışmalar yapılabilecek. Yolcuların ise bu süreçte ciddi bir mağduriyetinin olmaması bekleniyor.

Boeing 777 uçaklar, düşme tehlikesi sebebiyle inceleme altına alındı

The Verge’te yer alan habere göre, bu hafta sonu Amerika, Denver’da sefer yapan 328 uçuş numaralı Boeing 777 model uçağın motor kısmında yangın meydana geldi. Buna rağmen uçağın güvenli bir şekilde inişini gerçekleştirebildiğini ve herhangi bir yaralanmanın yaşanmadığını belirtelim. Hatta, uçuş esnasında motorun yakınında olup da bu yanma anlarını videoya çeken bile oldu. O videoyu da aşağıdan izleyebilirsiniz, ama yine de uyaralım. Eğer zaten uçuş korkunuz var ise, bu görüntüleri görmek sizi daha da etkileyebilir.

Tabii ki böyle bir olayın yaşanması, dediğimiz gibi Amerikan ve Japon havayolu şirketlerini önlem almaya itti ve Boeing 777 model uçakların uçuşları durduruldu. Yetkililer, bu model uçakta kullanılan Pratt & Whitney PW4000 motorların ne kadar stabil ve güvenli olup olmadıklarını tespit için yoğun çalışmalar başlatmış durumda.

Keenetic City kablosuz router ile geniş kablosuz ağ mümkün