Vivo OriginOS arayüzü tanıtıldı

OriginOS

Vivo’nun telefonlarına can verecek olan OriginOS arayüzü resmi olarak tanıtıldı. Eski Apple mühendisleri muazzam iş çıkarmış.

Vivo bugün, söz verdiği gibi Çin’deki etkinliğinde Funtouch OS’nin halefi olan en yeni Android arayüzü OriginOS’u tanıttı. Vivo, şirketin bunu kullanıcıların ihtiyaçlarına göre tasarladığını ve tasarım açısından pürüzsüz bir deneyim sunmak istediklerini belirtiyor. Peki, OriginOS neler sunuyor?

OriginOS özellikleri

OriginOS, masaüstü öğelerini geçmişte olduğundan daha düzenli ve verimli olacak şekilde yeniden düzenleyen yeni bir masaüstü mimari sistemi Klotski ızgarasını getiriyor. Yeni masaüstü sistemi altında, simgelere ek olarak, Nano Uyarılar veya küçük araçlar sürekli güncellenen bilgiler de ekleniyor.

Vivo S7e 5G yargı dağıtmaya geldi

Saat arayüzü, zamanın iç mantığını geri yüklemek için her dakika veya saniyede farklı dokular ve renkler gösteriyor. Ayrıca Nano Uyarı bildirimleri, kullanıcılar için yalnızca ilgili temel bilgileri kronolojik sırayla görüntüleniyor.

OriginOS Sky Window
“Nano Kit Kitaplığı”, tüm Nano bileşenlerini dikkatli bir şekilde düzenler ve bunları geri almak için çeşitli basit ve kullanışlı yollar sunuyor. Ek olarak, simgeleri kitaplıktan sürükleyip uygulama arayüzüne yerleştirmek, çoklu görev işlemlerini karşılamak için hızlı bir şekilde küçük pencereler oluşturabilir.

Vivo OriginOS Klotski Grid Desktop 1024x730 1

“Etkileşim havuzu”, sistem etkileşimi için yeni fikirler ve olanaklar sağlıyor. Masaüstünde, APP veya kilit ekranı arayüzünde, kullanıcılar kart ceplerini kaydırabilir ve tarama, ödeme kodu ve daha fazlası gibi işlevleri kullanabilir.

Vivo OriginOS Super Pocket Wallpaper 1024x949 1

Sky Window, gerçek dünya duvar kağıtlarını masaüstüne getiriyor. Örneğin, çeşitli hava olayları zamanla değişen dinamik duvar kağıdında gösterilir. Bir bulut katmanının şekli, boyutu ve yoğunluğu simüle ediliyor ve binlerce farklı bölgeden örnekleniyor. Rüzgarın şiddetinden dolayı bulutların hareket hızı bile farklı bir görünüme sahip olacaktır.

Zaman Penceresi seçtiğiniz duvar kağıdını farklı sahnelere entegre edecek ve ardından değişen ışık ve gölge efektlerini üst üste bindiriyor. Davranış duvar kağıdı, kullanıcının gerçek davranışıyla etkileşim kuruyor. Davranış duvar kağıdındaki etkileşim, fiziksel dünya ile dijital dünya arasında harika bir bağlantı sunuyor.

OriginOS

Davranış Simgesi ile simge, bulutlu, güneşli, yağmurlu, karlı, ilkbahar, yaz, sonbahar ve kış gibi doğa değişiklikleri ile gerçek zamanlı olarak değişiyor.

Yepyeni bir görünüm ile gelen yeni arayüzün önümüzdeki yıl Vivo’nun tepe modellerine geleceğini belirtelim.