Bebek ağlama sesini taklit eden kuş sosyal medyada gündeme oturdu

Avustralya'da ortaya çıkan bir lir kuşu, çevresindeki sesleri mükemmel bir şekilde taklit etmesiyle gündeme oturdu. Kuş, bebek ağlamasını taklit etmesiyle sosyal medyada gündeme oturdu. İşte detaylar.

Avustralya’da ortaya çıkan bir lir kuşu, çevresindeki sesleri mükemmel bir şekilde taklit etmesiyle gündeme oturdu. Kuş, bebek ağlama sesini taklit etmesiyle sosyal medyada gündeme oturdu. İşte detaylar.

Avustralya’da yedi yaşındaki bir lir kuşu olan Echo, bebek ağlama sesini mükemmel bir şekilde taklit etmeyi öğrendi. Hayvanat bahçesi şu anda COVID-19 nedeniyle kapalı, ancak bu kuşun becerilerini geliştirmesini ve geliştirmesini engellemedi. The Guardian‘daki bir rapora göre, Echo ilk olarak yaklaşık bir yıl önce ağlayan bir bebek sesi çıkarmaya başladı. Taronga’nın kuşlardan sorumlu birim amiri Leanne Golebiowski, The Guardian’a verdiği demeçte, “Bu sesi misafirlerimizden aldığını tahmin ediyorum. Belli ki karantina sırasında zanaatı üzerinde çalışıyor.” ifadelerini kullandı. Golebiowski “Şu anda çıkardığı ve yeni öğrendiği iki ses daha var. Biri, elektrikli matkap sesi, ikincisi ise yangın alarmımız. Hatta ‘şimdi tahliye’ anonsu bile taklit edebiliyor. ” sözlerini ekledi.

Bebek ağlama sesini taklit eden kuş sosyal medyada gündeme oturdu Muhteşem lir kuşunun ses organı diğer ötücü kuşlara kıyasla biraz basit. Dört yerine sadece üç çift kastan oluşuyor ve nispeten daha ilkel. Bu kuşların duydukları sesleri neden taklit ettikleri ise belli değil. Hem erkek hem de kadın olarak yıl boyunca şarkı söylüyorlar. Erkekler üreme mevsiminde daha çok şarkı söylüyor. Dişiler ise daha çok avcılık dönemlerinde şarkı söylüyorlar.

 

https://platform.twitter.com/widgets.js

Kuşlar üzerine yapılan araştırma sonucunda bilim  insanları, “Lir kuşları şarkılarını genetik olarak kalıtsal bir özellik gibi sadece ebeveynden yavruya değil, aynı zamanda birden fazla nesil boyunca kardeşlere ve ilgisiz bireylere de aktabiliyor. On yıllar boyunca bile taklit ettikleri seslerde çok az değişiklik var veya hiç yok” ifadelerini kullandı.

Facebook yanlış bilgilerin haberlerden çok daha fazla etkileşim aldığını duyurdu