Vision Pro’nun depolama alanı belli oldu

123 41

Haziran ayında düzenlenen WWDC 2023’te resmiyete kavuşan Vision Pro’la ilgili halen bilinmeyen birçok detay var. Bunlardan biriyle ilgili detaylar ortaya çıktı. Gözlüğün en azından depolama alanı seçeneklerinden biri belli oldu.

Fransız sitesi iPhoneSoft’un haberine göre Vision Pro‘da 1 TB depolama alanı yer alıyor. Bu bilgiyi Vision Pro’nun eğitim atölyesine katılan biri söylemiş. Kaynak depolama alanının aynı Mac, iPhone ve iPad’de olduğu gibi ayarlarda listelendiğini belirtiyor. Her ne kadar eğitime katılanlar 1 TB’lık model üzerinde çalışmış olsa da, son kullanıcılar için durum belli değil. Apple belki tüketiciler için 512 GB’lık model çıkarabilir veya 1 TB’lık seçenek giriş modeli de olabilir. Diğer yandan Apple’ın test cihazlarında farklı özellikler deneyip, son modelde özellikleri değiştirebiliyor.

vision pro

Apple’ın karma gerçeklik gözlüğüyle ilgili planları da belli oldu. Mark Gurman’a göre Apple, Vision Pro gözlüğünün daha uygun fiyatlı modelini çıkarmak istiyor. Bu model 2025’te piyasaya sürülecek. Muhtemelen Vision One veya sadece Vision olarak adlandırılacak ucuz karma gerçeklik gözlüğünde, daha az sayıda kameraya yer verilecek görünüyor. Büyük ihtimalle işlemciler Pro’dakilere göre daha güçsüz olacak. Ekran için de düşük katmanlı paneller kullanılacaktır. Bu gözlükle birlikte 2025’te Vision Pro 2’yi de göreceğiz.

Gurman’ın dediklerini dolaylı olarak onaylayan farklı bir kaynak (Güney Koreli isimsiz bir kaynak olarak geçiyor) Apple’ın tedarikçileri çeşitlendirmek için önemli adımlar attığını, gözlüğün panel üretimi için Güney Koreli üreticilerle (Samsung Display ve LG Display) görüştüğünü ileri sürdü. Kaynak, Cupertino merkezli şirketin bu şekilde maliyeti daha düşüreceğini, gelecekteki modellerin fiyatlarında bu durumun etkili olacağını belirtti. Gözlükte OLEDos (OLED On Silicon) ekran kullanılıyor. Bu panellerin tek tedarikçisi ise Sony.

Bitcoin yeni güne 26.000$ seviyelerinden başladı