App Store salı günü 10. yılını kutlayacak!

app store

Apple’ın uygulaması mağazası yarın onuncu yılını kutlamaya hazırlanıyor. İşte mağazanın teknoloji dünyasında oluşturduğu etkiler.

Apple, hiç şüphesiz mobil teknolojinin öncü isimlerinden birisi. Gerek iPhone’larla bu işi popüler hale getirmesi, gerekse ilk modern tableti tasarlaması ile, zaten var diyebileceğimiz teknolojileri hayatımıza soktu. Peki ya App Store? Hiç şüphesiz onun da getirdiği bir sürü şey oldu.

App Store 2008 yılında 500 uygulamayla açılmıştı

Şu anda bünyesinde 2 milyonu aşkın uygulama bulunduran mağaza, 10 Temmuz 2008‘de ilk kurulduğunda iş odaklı 500 uygulamaya sahipti. Mağaza birinci yılına ulaştığında ise bu sayıyı 50,000’e yükseltmişti. Daha sonraları bireysel hizmete odaklanan servis, kendi ekosistemiyle telefon kullanım şeklimizi baştan sona değiştirdi. iPhone’larla beraber oluşturulan bu yepyeni model, aslında günümüz alışkanlıklarının da temellerini atmıştı. Apple’ı pek çok firma takip etti ve bu da modeli iyiden iyiye güçlendirdi.

Esasında bu fikre hemen herkes katılıyor. Zaman zaman rakip şirketlerin kimi çalışanlarından bu konuda açıklamalar geliyor. Şu bir gerçek; Apple’a teşekkür borçluyuz, ancak onun yarattığı iş modelinde bugün Google Play’in yaklaşık 3.8 milyon uygulaması bulunuyor. Apple Store’da bu sayı 2 milyon. Sayı kaliteyi göstermez diyebilirsiniz, haksız da sayılmazsınız; aradaki devasa kullanım farkına da rağmen geçen yılın son çeyreğinde App Store, elde ettiği 11.5 milyar dolar gelirle Google’ı neredeyse ikiye katladı. Kaynağın daha verimli kullanımı konusunda arada ciddi fark bulunuyor.

Öte yandan yıl dönümüne özel birtakım indirimler olabilir ve etkinlikler düzenlenebilir. Önümüzdeki  günlerde takip etmekte fayda var.

Gran Turismo Sport için yeni güncelleme geliyor