Vestel Venüs Z30 başarılı olabilecek mi?

Vestel Venüs Z30

Vestel, yeni amiral gemisi modeli Vestel Venüs Z30’u geçtiğimiz günlerde tanıttı. Peki, Vestel Venüs Z30 sunduğu özellikler ile başarılı olabilecek mi? İşte Vestel Venüs Z30 özellikleri ve sunduğu yenilikler!

Vestel, geçtiğimiz günlerde düzenlenen IFA 2018 etkinliğinde yeni amiral gemisi olan Vestel Venüs Z30 modelini tanıtmıştı. Yerli ve milli teknoloji konusunda önemli adımlar atan Vestel, Venüs Z30 ile çentik modasına da ayak uydurmuştu. Venüs serisinde Z30 ile seviye atlayan Vestel, sunduğu özelliklerle büyük beğeni topladı. Z30’un sunduğu yeniliklere geçmeden önce gelin telefonun teknik özelliklerine bir göz atalım.

Vestel Venüs Z30 özellikleri ile neler sunuyor?

Venüs Z30, 6.18 inç büyüklüğünde Incell teknolojisi ile geliştirilen 1080 X 2246 çözünürlüklü ekran ile geliyor. Çentikli bir tasarıma sahip olan ekranının görüntü oranı ise 19:9 olarak belirlenmiş durumda. Z30‘un ekranı çizilmelere ve darbelere karşı Corning firmasının Gorilla Glass 3 teknolojisi ile korunuyor. Dayanıklılık noktasında Vestel keşke tercihini Gorilla Glass 5’ten yana kullansaymış demekten kendimizi alıkoyamıyoruz.

Telefonun kalbinde ise 2.5 GHz hızında ile çalışan 8 çekirdekli MediaTek 6763T yonga seti yer alıyor. 4 GB RAM ile akıcı bir Android deneyimi sunan Z30’da 64 GB dahili depolama birimi bulunuyor. 64 GB’lık hafızası microSD kart ile hafıza arttırımı imkanı da sunuyor.

Z30, son dönemin modası olan çift arka kamera kurulumu ile geliyor. Z30’un arka bölümünde 16 Megapiksel + 2 Megapiksel çözünürlüğünde çift arka kamera bulunuyor. Bu kamera iPhone X’da olduğu gibi bokeh efekti ile başarılı portre fotoğrafları çekebiliyor. Telefonun ön bölümünde ise 16 Megapiksellik kamera bulunuyor.

Venüs Z30’un ön kamerası yüz tanıma teknolojisi ile üst düzey bir güvenlik vadediyor. Telefonda güvenlik için ayrıca parmak izi okuyucusunun da bulunduğu belirtelim. USB Type-C girişi, Bluetooth 4.0 ve WiFi 802.11 a/b/g/n bağlantı noktaları ile gelen telefonda 3.300 mAh kapasiteli batarya yer alıyor.

Vestel Venüs Z30

Kutusundan Android Oreo işletim sistemi ile çıkan Z30, 155 mm x 75.6 mm x 7.9 mm boyutlarında ve 168 gram ağırlığa sahip. Arka bölümü cam kaplama olan telefonun oldukça şık göründüğü söyleyebiliriz.

Vestel Venüs Z30 başarılı olabilecek mi?

Vestel‘in Venüs Z30 modeli ile başarılı bir iş çıkardığı ortada. Tepe segmenti hedef almayan Vestel, orta ile üst segment arasındaki rakiplerine korku salacak gibi görünüyor. Güçlü donanımının yanında, güncelliği de yaklayan Z30, özellikle çift kamera kurulumu ile yerli ve milli telefon kulvarında sağlam adımlarla ilerlendiğinin sinyallerini veriyor.

Türk Telekom ve Vestel’den yerli iş birliği

Ekim ayı içerisinde satışa sunulması beklenen Z30’un henüz fiyatı belli değil. Vestel, yükselen kurlar karşısında fiyatı uygun tutabilirse, ülkemizde beklenenden de daha fazla satış rakamına ulaşabilir. Peki, siz Z30 hakkında ne düşünüyorsunuz? Yerli ve milli telefon segmentinde böyle güçlü telefonlar görmek istiyor musunuz?

79aae871 8c2c 4804 be1d 0cee65126f3cDiğer görseller için lütfen sayfa değiştiriniz.