Xiaomi Mi 6 bugün tanıtılıyor

xiaomi mi 6

Çin’in önde gelen akıllı telefon üreticilerinden biri olan Xiaomi, yeni amiral gemisini bugün tanıtıyor. İşte Xiaomi Mi 6 hakkındaki detaylar.

Özellikle takındığı agresif fiyat politikasıyla dikkatleri üzerine çeken Xiaomi, kısa süre içerisinde önemli bir kitleye ulaşmayı başarmıştı. Çin pazarında olduğu kadar global pazarda da hızlı bir yükseliş içerisinde olan firma, şu aralar yeni amiral gemisi modeli için kolları sıvamış durumda.

Hali hazırda zaten Xiaomi’nin Mi 6 modeli üzerinde çalıştığını biliyorduk. Hatta telefonun 21 – 26 Nisan arasında duyurulacağına dair kuvvetli söylentiler de mevcuttu. Fakat kimse Mi 6’nın bugün tanıtılmasını beklemiyordu. Evet, bugün.

Xiaomi dün Çin’in Facebook’u olarak da nitelendirilen Weibo üzerinden Mi 6’nın bugün duyurulacağını doğruladı. Normalde bu tarz etkinliklerin tarihi en az 1-2 hafta öncesinden duyurulurdu. Fakat Çinli üretici bu sefer herkesi şaşırtacak bir yol seçti. Uzun süredir merakla beklenen Xiaomi Mi 6, tam da Xiaomi Mi 5’in satışa sunulduğu tarihte tanıtılacak. Peki bu telefon ne zaman satışa sunulacak?

Açıkçası Xiaomi Mi 6 çıkış tarihi ile ilişkin şu anda net bir bilgi yok. Fakat gelen söylentiler cihazın Mayıs’ın sonlarına doğru satışa sunulacağı yönünde. Tabi ki Xiaomi yine bir sürpriz yapıp Nisan’ın sonlarına doğru, Xiaomi Mi 6 yarın çıkıyor da diyebilir.

Xiaomi Mi 6’nın birkaç farklı varyasyonla satışa sunulacağını ve en üst segmentinde SD835, 6GB RAM ve 128GB dahili depolama bileşenlerinin bulunacağını da hatırlatalım.