Vertu satıldı! Hem de bir Türk’e!

Vertu Vertu Satıldı

Vertu, Hakan Uzan tarafından satıldı. İngiliz basınında çıkan haberlere göre Vertu, 50 milyon sterline satıldı.

Ürettiği lüks telefonlarla bilinen ve son zamanda iki kere el değiştiren Vertu, bir kere daha satıldı. Firmayı, Türk iş adamı Hakan Uzan satın aldı. The Verge ve İngiliz basınında çıkan haberlere göre Hakan Uzan’a ait Güney Kıbrıs merkezli bir şirket, Vertu’yu 50 milyon sterlin (227 milyon TL) bedel karşısında bünyesine kattı. Vertu satıldı haberimizin detayları aşağıda.

Hakan Uzan Vertu satıldı

Hakan UzanVertu pazarda tanınan güçlü bir marka. Vertu’nun potansiyelini gerçekleştirecek yatırımları yapmak ve ekiple birlikte çalışmak için sabırsızlanıyorum” açıklamasını yaptı.

Vertu, sürekli el değiştiren bir marka

İngiliz merkezli lüks telefon üreticisi Vertu, Nokia‘ya aitti. Nokia, şirketi 2012’de EQT VI adlı bir şirkete sattı. Aynı şirket 2015 yılında firmayı Hong Kong merkezli Godin Holdings‘e sattı. Firmanın ürettiği telefonlar el yakan fiyatlara sahip. Ortalama 6000 dolar olan telefon modellerinin bir kısmı, bir kaç kat daha yüksek bedellere alıcı buluyor.

Hakan Uzan, İmar Bankası soruşturması sonrası kardeşi Cem Uzan gibi Türkiye’den ayrılmıştı. 2003‘te ülkemizden ayrılan Uzan, o tarihten beri yurtdışında yaşamını sürdürüyor.

Arif V 216 Çıkış Tarihi Belli Oldu