Vergi Borçlarınızı Cep Telefonunuzdan Öğrenebileceksiniz?

vergi borcu

Avea’nın müşterilerinin hayatını kolaylaştırararak vergi borcu bilgilerini cepten yönetebilmelerini sağlayabilmek için Gelir İdaresi Başkanlığı ile hayata geçirdiği yeni kısa mesaj bilgilendirme servisi “1189” hizmete girdi… Yeni uygulama ile Avealılar 378 farklı kalemdeki vergi borçlarına ilişkin bilgiye,  SMS yoluyla cep telefonlarından ulaşabilecek.

Türkiye’nin en yenilikçi operatörü Avea, müşterilerine her alanda hayatı kolaylaştıracak teklifler sunmaya devam ediyor. Avea’nın Gelir İdaresi Başkanlığı ile hayata geçirdiği yeni kısa mesaj bilgilendirme servisi “1189” ile Avealılar, Gelir İdaresi Başkanlığı sistemlerindeki Yıllık Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, Askerlik Para Cezası, Gümrük Vergisi, Motorlu Taşıtlar Vergisi ve Trafik Harçları gibi 378 farklı başlıktaki vergi borçlarına dair bilgileri, hiçbir yere gitmeden ve bunun için zaman harcamadan sadece cep telefonlarından kısa mesaj göndererek öğrenebilecekler.vergi_borcu

Avealılar, bunun için sadece BORC yazıp, T.C. Kimlik NumaralarınıNüfus Cüzdanı Seri/Sıra Numaralarını ve Anne Kızlık Soyadlarının İlk İki Harflerini, 1189’e kısa mesaj göndererek, her türlü gelir vergisine ait borç bilgilerine anında ulaşabilecekler.

Avea ile 378 farklı başlıktaki vergi borcuna dair bilgiler cep telefonlarından takip edilebilecek

İlk kez Avealıların yeni kısa mesaj bilgilendirme servisi “1189” ile vergi borcu bilgilerine ulaşacakları noktasının altını çizen Avea Kamu Satış Direktörü Mehmet Işık; “Türkiye’nin en yenilikçi operatörü olarak, müşterilerimize sunduğumuz pratik çözüm ve servislerle, hayata teknolojiyle değer katmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda sektörde ilk olarak uygulamaya geçirdiğimiz yeni kısa mesaj bilgilendirme servisi “1189” ile vergi borcu takibinde daha pratik bir dönemin kapılarını araladık. Yeni kısa mesaj bilgilendirme servisi “1189” ile Avealılar, Gelir İdaresi Başkanlığı sistemlerindeki Yıllık Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, Askerlik Para Cezası, Gümrük Vergisi, Motorlu Taşıtlar Vergisi ve Trafik Harçları gibi 378 farklı başlıktaki vergi borçlarına ait bilgilere anında cep telefonlarından ulaşabilecekler. Avea olarak hizmetlerimize bir yenisini daha eklerken, sunduğumuz yenilikçi servislerle, müşterilerimize Avea’lı olmanın ayrıcalığını yaşatmaya önümüzdeki dönemlerde de devam edeceğiz” dedi.

Avealıların vergi borçlarını öğrenebilmek için gönderecekleri SMS’lerin ücreti tarifelerine yansıtılırken, cevaplara ilişkin SMS ücreti ise Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından karşılanacak.