Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 ölümden döndü

123 10

Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 hakkında güzel haberler var. Daha önce yapımcısı değişen ve sessizliğe gömülen oyunun geliştirilme aşamasında olduğu belirtildi.

Vampire: The Masquerade – Bloodlines, 19 sene önce 2004’te piyasaya sürüldü. Troika Games tarafından geliştirilen oyun zamanında az satmasına ve beklenen başarıyı göstermemesine rağmen zaman içinde klasik olmayı başardı. Troika Games kapanalı yıllar oldu, ancak bir Bloodlines fanı halen oyun için güncellemeler hazırlayıp, yayınlıyor. Aradan geçen seneler içinde Bloodlines’ın ikinci oyunu hakkında dedikodular çıktı, ama bir türlü resmi açıklama gelmemişti. 2019’da Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 duyuruldu. Fakat geliştirme aşaması yılan hikayesine dönmüştü. Paradox Interactive, Bloodlines 2’nin halen yaşadığını ve yapım sürecinin devam ettiğini açıkladı.

Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2

Bloodlines 2, ilk olarak Hardsuit Labs tarafından geliştirildi. İlk oyunun senaristlerinden biri olan Brian Mitsoda projede yer alıyordu. Ancak sorunlar oldu ve oyun ertelendi. Brian Mitsoda ekipten ayrıldı. Arka arkaya yaşanan ertelemelerden sonra Hardsuit Labs’ın yerini ismi bilinmeyen başka bir stüdyo aldı. Paradox Interactive, Bloodlines 2’den The Chinese Room isimli stüdyonun sorumlu olduğunu söyledi. Sumo Digital’in sahibi olduğu The Chinese Room stüdyosu, 2021’den beri oyun üzerinde çalışıyor.

Yeni yapımcı, hem hikayeyi hem de oynanışı Hardsuit Labs’ın geliştirdiği oyundan daha farklı yöne taşımış halde. Halen Hardsuit Labs’ın bazı tasarımları ve konseptleri kullanılıyor, ama genel olarak değişmiş diyebiliriz. Bloodlines 2’de yeni vampir olmuş biri yerine, uzun zamandır uykuda olan ve Seattle’da uyanan kadim bir vampir başkarakter olacak. Bu vampir yeni gerçeklikle ve günümüz koşullarıyla başa çıkmaya çalışacak. The Chinese Room’da oyun yönetmeni olan Ed Daly’e göre Bloodlines 2 yıllardır sektörde yer alan deneyimli kişiler tarafından geliştiriliyor. Şimdiye kadar tasarlanan en iddiaları projeleri.

Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2

Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2’nin 2023’te piyasaya sürülebileceğine dair iddialar vardı. Hatta Paradox oyunun 2023 içinde çıkmasının imkansız olmadığını da söylemişti. Ancak Bloodlines 2, 2024’ün sonbaharında oyuncularla buluşacak. Geliştirici elip 2024 başlarında detaylı oynanış videosu yayınlayacaklarını, böylece oyunun neye benzeyeceği konusunda fikir vereceklerini de vurguladı.

The Chinese Room, Dear Esther, Amnesia: A Machine for Pigs ve Everybody’s Gone to the Rapture gibi oyunlarla tanınıyor. Bu oyunlar sürükleyici atmosferleriyle övgüler almıştı. Bu yüzden stüdyonun Bloodlines 2’de benzer yol izlemesi beklenebilir. Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2, PC, PS5 ve Xbox Series X/S platformlarında çıkacak.

Arcane 2. sezonun yayın aralığı belli oldu