Valve, Steam’da Değişiklik Yaptı!

Valve Steamda Degisiklik Yapti

Başarılı oyun yapımcısı Valve, Steam’deki hediye takası sistemindeki açığı kullanarak yapılan kazıklama olaylarına son vermeye hazırlanıyor.

Dijital oyun platformu üzerinde saptanan bazı açıklar nedeniyle takas sırasında gerçekleşen hırsızlık olayları oyuncuların oldukça fazla canını sıkan bir durumdu. Bu duruma son vermek isteyen Valve harekete geçti.

Valve, Steam'da Degisiklik Yapti!

Dijital oyun platformu Steam’de bir oyunu hediye olarak satın aldığınızda 30 güne kadar para iadesi ile alışverişinizi iptal edebiliyorsunuz. Sistemdeki bu açıktan yararlanan bazı kullanıcılar bir item karşılığında birkaç oyun vererek bu iteme sahip olabiliyor ancak kullanıcı oyunların siparişini iptal ettirdiği için hem parasını geri alıyor hemde takas olarak aldığı iteme sahip oluyor. Karşı tarafa ise ne oyun gidiyor, ne de takasa verdiği item.

Valve bu durumdan muzdarip olan kullanıcıların daha fazla zarara girmesini önlemek için harekete geçti ve takas yoluyla hediye verilmesinin önüne geçti. Yapılan yeni düzenleme ile satın aldığınız bir hediyeyi takas yoluyla verecek olursanız 30 gün beklemek zorundasınız. Böylece diğer kullanıcıların eşyalarını çalmak için hızlıca bir oyunu alıp takaslamak ve sonra iptal etme işlemleri artık mümkün değil.

Batman: Arkham Knight’tan Yeni Video!