Epic Games Store bir kez daha Steam’e meydan okudu!

epic games store

Dijital oyun satışı konusunda işler kızışmaya devam ediyor. Epic Games Store bir kez daha açık açık Steam’e meydan okudu. İşte konu hakkındaki detaylar.

PC oyunculuğu denildiğinde akla gelen ilk isimlerden birisi de Steam’dir. Kısa bir süre öncesinde kadar pc sektöründeki dijital oyun satışını tekelinde bulunduran Valve, Epic Games’in bu pazara girmesiyle geri adım atmak zorunda kaldı.

Bilindiği üzere Valve bünyesindeki Steam, mağazasında satılan her oyundan yüzde 30 oranında pay alıyor. Yani 100TL verip satın aldığınız bir oyunu için 70TL yapımcı ekibe ödenirken, 30TL de Valve’in kasasına kalıyor.

Epic Games ve Valve bir kez daha karşı karşıya

Bu düzenin fazlasıyla yanlış olduğunu düşünen Epic Games yetkilileri, kısa süre önce kendi dijital mağazalarını açmış ve Steam’in tahtını sarsacak hamleler yapmışlardı.

Epic Games Store, üyelerine her ay 2 oyunu ücretsiz olarak sunmaya devam ederken, PC için yeni çıkan AAA kalitesindeki yapımların kendi mağazasına özel olması için de anlaşmalar imzalamıştı.

İşte bu anlaşmalar için geçtiğimiz gün önemli bir açıklama geldi. Epic Games’in başındaki isim olan Tim Sweeney, Valve’in gelir dağılımını tekrardan düzenlemesiyle birlikte özel oyun anlaşmalarına son vereceklerini açıkladı.

Sweeney, Steam’deki gelir dağılımının da Epic Games Store’da ki gibi olması gerektiğini savundu. Bilindiği üzere Epic Games’in dijital oyun mağazasında gelir dağılımı yüzde 88’e yüzde 12 şeklinde düzenlenmiş durumda. Bakalım Valve patronu Gabe Newell’dan Epic Games’e bir cevap gelecek mi? Bekleyip göreceğiz.

Fortnite için Avengers Endgame güncellemesi