Steam neden açılmadı!

Steam neden açılmadı

Oyuncu camiasının vazgeçilmezleri arasında olan Steam, dün itibariyle çöktü. Dijital oyun platformu saldırıya mı uğradı?

Valve tarafından geliştirilen ve 2003 yılından itibaren dijital oyunlar konusunda destek sağlayan Steam’de siber saldırıya uğrayanlar arasına eklendi.

Oyuncu camiasının vazgeçilmezleri arasında olan Steam, dün itibariyle çöktü. Dijital oyun platformu saldırıya mı uğradı? Valve tarafından geliştirilen ve 2003 yılından itibaren dijital oyunlar konusunda destek sağlayan Steam’de siber saldırıya uğrayanlar arasına eklendi. Yaşanan güvenlik açığı nedeniyle çok sayıda kullanıcının bilgisi deşifre oldu. Milyonlarca kişinin banka hesap bilgilerinin açık profillerine yansıtıldığı saldırıda, oyunlarına erişemeyen kullanıcılar, ayrıca gizli bilgilerinin deşifre olmasıyla tehlike ile karşı karşıya geldi.

Yeni yıla yaklaştığımız sıralarda kendisinden oyun kampanyalarıyla söz ettirmek isteyen Steam, bu kez problemlerle gündeme gelmiş bulunuyor. Piyasanın en geniş oyun platformu denilebilecek Steam’in, 25 Aralık’ta aldığı ağır saldırılarla durumu çıkmaza girdi. Dünyaca ünlü hacker grubu Anonymous tarafından gerçekleştirilen siber saldırılar işletmelere zor durum yaşatırken, aynı zamanda oyuncu camiasınında başını derde sokmuş durumda.

HESAPLAR TEHLİKE ALTINDA

Milyonlarca kullanıcının hesabını tehlikeye atan güvenlik açıklarından dolayı her hesapta farklı isimler görünmeye başladı. İsimler ile beraber kullanıcılar tanımadıkları insanların hesap numaraları ve Steam cüzdanlarındaki para miktarına kadar her türlü bilgiye ulaşabildiler. Yaşanan bu olay sonrası Steam yetkililerini herekete geçirdi. Anlık olarak Twitter hesabı üzerinden kullanıcılarına ne yapmaları gerektiğini anlatan yetkililer, durum hakkında gerekli bilgileri aktardı. Bunlara ek olarak sistemin sık sık Rusça diline dönüştüğünü de dile getiren kullanıcılar, bunun bir Rus saldırısı olabileceği kanısına vardılar.

ERİŞİM ENGELLENDİ

Yaşanan bu güvenlik açığından sonra kullanıcılar Valve’ye şikayet yağmuruna tuttu. Yetkililer ise huzurlu bir ortamı oluşturabilmek için hiç kimsenin bir başkasının hesabından para çekemeyeceğini bildirdi.

Steam üzerinde şu an, her ne kadar işler yolunda gidiyor gibi açıklamalarda bulunulsa da, güvenlik açığı nedeniyle bir kullanıcı başka birinin hesabıyla istediği oyunu satın alabilecek konumda. Tüm bu olanlar üzerine kullanıcıların şikayetleri doğrultusunda işleri yoluna koyamayan dev oyun platformu, son çareye anasayfayı erişeme kapatmakta buldu.

10 yaşında ulusal Minecraft şampiyonu oldu!