Uzun Ömürlü Bataryalar Hayal!

android pil

Tüm akıllı telefon kullanıcıları bataryalarının bir günden fazla dayanmasını sağlayacak bir şeyler yapılmasını bekliyor. Ama Qualcomm’un yaptığı açıklama bu beklentinin boşa olduğunu kanıtlar nitelikte.

android-pil

MWC 2014 etkinliğinde konuşan Qualcomm İş Geliştirme Baş Direktörü Laurent Fournier, teknolojinin uzun ömürlü piller yerine daha hızlı şarj olan pillere yöneldiğini belirtti. Fournier’ın tabiri ile bir hafta dayanabilen pillerin hayali aşırı iyimser bir durum.

Fournier açıklamasında, “Eski GSM telefonlarında gördüğümüz 1 haftalık pil ömrünü, şu anki teknolojiyle akıllı ceplerde elde etmek mümkün değil. Kullanıcıların kullandığı uygulama sayısı ve talep ettikleri şeyler, pilden bu tür bir performans almanıza izin vermiyor.” şeklinde konuştu.

Sözlerine devam eden Fournier, “Bugünün akıllı telefon pillerinin, genellikle 1 gün dayanması bekleniyor. Biz ise pilin 1 günlük kullanım ömrünü efektif olarak uzatmaktan çok, onu daha hızlı şarj etmeyi sağlayacak yeniliklere yatırım yapıyoruz.” açıklamasında bulundu.

Kablosuz şarj işlevleri sunduğu bilinen Qualcomm’un kablosuz şarj işlevlerinin 2.0 sürümünü duyurduklarını ve gelecek trendin de bu olacağını belirtiyor.