Sharp’ın Prototip Akıllı Saati, Pil Ömrü İçin Fedakarlık Yapıyor

sharp

Sharp’ın henüz prototip olan saatinin ekranı e-mürekkep değil, ama değişik bir teknolojiye sahip.  Smartwatch yapımcıları pil sorununu çözmek için bazı çözümler üretmeye çalıştılar. Sharp ise bu soruna çözüm bulmuş gibi görünüyor.

Sharp’ın prototip olan ilk akıllı saati, pilin daha uzun ömürlü olması için arka plan ışığından fedakarlık yapmış. Piyasada bulunan akıllı saatlere kıyasla yapılan bu büyük değişiklik gün ışında harika bir görüş sağlarken, karanlıkta hiç göremiyorsunuz.

Sharp teknisyenleri, saatinizi en çok kullandığınız zaman diliminin gündüz saatleri olduğunu düşünerek buna aslında mantıklı bir karar vermişler gibi görünüyor.

sharp

1 inçlik ve 8-renklik Sharp akıllı saati şu an sadece bir prototip.

Sharp, akıllı saat üreticileriyle bu yeni ekran teknolojisini, onların saatlerinde kullanıp kullanamayacakları konusunda görüşmeler yapıyor.

Prototip ayrıca, özel yarı iletken bellek kullanarak pil tasarrufu yapmasını sağlıyor. Ayrıca standart RAM’den daha az güç kullanarak ekrandaki görüntüyü yeniden üretiyor.

Diğer bir cihaz yapımcısı olan Onyx , Ekim ayında, akıllı saatinde e-mürekkep teknolojisini kullanarak pil sorununa çözüm bulmuştu. Ama o saat de hala prototip aşamasında.

 İlerleyen günlerde akıllı saat teknolojisinin daha nerelere kadar geldiğini göreceğiz.

Vodafone 4G Dolaşım Hizmeti 28 Ülkeye Çıktı