Uzay turizmine 50 milyon dolar bağışladı: Kim bu adam

NASA roketleri gücünü

Uzay turizmine 50 milyon dolar bağışlayan adam büyük bir merak konusu oldu. Birçok kişi onunla ilgili tahminler yürüttü ve haklı çıktı. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen tüm detaylara birlikte göz atalım.

Uzay araştırmaları ile birlikte uzay turizmine 50 milyon dolar bağış yapıldı. Elbette bu tüm uzay çalışmalarını kapsamıyor. Sadece SpaceX tarafından başlatılan bir kampanyanın sonucu olarak bu para toplandı. Hatırlayacağınız üzere şirket Inspiration4 görevini duyurdu. Hemen ardından bu görev için 200 milyon dolarlık bağış toplamak istediğini söyledi.

Yapılan bağışlar sonucunda şirket bu görev için 210 milyon dolara ulaştı. Böylece hedefini aştı. Açıkçası kimse bunu geçebileceğini düşünmemişti. Kampanyada toplanan paranın ciddi bir bölümü St. Jude’s hastanesi çocuk ve gençler için kanserle mücadele alanına ayrıldı.

Uzay turizmine 50 milyon dolar destek

SpaceX ilk sivil uzay uçuşunu gerçekleştirdi ve böylece büyük bir hayranlık yakaladı. Bildiğiniz üzere şirket daha önceden Falcon 9 roketleri ile itibarını arttırmıştı. Şimdi ise Crew Dragon kapsülleri ile uzaya gönderdiği siviller sayesinde büyük bir başarı elde etti.

Uzay turizmine 50 milyon

Shift4Payments CEO’su Jared Isaacman, pilot Sian Proctor, görev uzmanı Chris Sembroski ve sağlık görevlisi Hayley Arceneaux bu görevde yer aldı ve gerçekten de önemli bir başarı elde etti. SpaceX tarihinde ilk defa uzaya siviller gönderildi. Yaklaşık olarak 3 gün süren uzay seyahati sonucundan yeniden dünyaya döndüler.

Steve Wozniak uzay rekabetine katılıyor: İşler iyice kızıştı (Video)

Yapılan bu bağışa gelecek olursak Elon Musk ismi ortaya çıkıyor. Kendisi uzay turizmi için 50 milyon dolar bağışladı. Peki sizce uzay turizmi hedeflenen noktaya ulaşabilecek mi? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.