Uzaktan Temassız Şarj:uBeam

ubeam

uBeam ile akıllı telefonunuzu oda içerisinde gezinirken temassız ve kablosuz bir şekilde şarj etmeniz mümkün.

Akıllı telefonlar hayatlarımıza girdiğinden beri en büyük dertlerimizden bir tanesi cihazlarımızın şarjlarının çabuk bitmesi. Bu noktada hem cihazlarda hemde şarj etme imkanlarında birçok geliştirme yapılıyor. Son olarak akıllı telefonlarımızı kablolara bağlı kalmayarak şarj edebiliyoruz. Ancak cihazımızı kablosuz şarj ünitesine koymak zorunda kalıyoruz. Yeni bir şirket olan uBeam’in geliştirdiği cihaz sayesinde oda içerisinde gezinseniz bile cihazınız kablosuz ve temassız şarj olmaya devam ediyor.

 

ubeam-531x350

 

uBeam şirketinin ürettiği bu harika cihazın sırrı ise gücü ses dalgalarına dönüştürmesi. Bu sayede hem havada elektrik akımı oluşmamış oluyor hemde rahatça cihazınızı şarj edebiliyorsunuz. Kablosuz ve Temassız şarj edebilmeye olanak sağlayan cihazın geliştiricisi ise 25 yaşındaki Meredith Perry.

uBeam rahatlıkla odadaki istediğiniz herhangi bir yere bağlanabiliyor. Böylelikle odanın farklı bir yerinde olsanız dahi akıllı telefonunuzu uzaktan şarj etmeniz mümkün oluyor. Şirketin kurucusu buluşları hakkında “Öyle bir Wi-Fi sinyali düşünün ki cihazınızı şarj ediyor” diyor.

Son olarak gelen haberlere göre ise uBeam bazı kahvecilere,otellere ve restoranlara satılmaya başlamış bile. Bu da yakın bir gelecekte şarj kablosu taşıma zorunluğunun ortadan kalkması anlamına geliyor.

Transformers 4: Age of Extinction’dan Yeni Rekor!