iPhone 8’in Kablosuz Şarj Sistemi Detaylanıyor

aircharge 2

Apple’ın ilk kez deneyeceği kablosuz şarj sistemi detaylanıyor. Hayli yavaş çalışması beklenen sistemin tüm detayları haberimizde!

iPhone’un 10. yılına özel olarak çıkartılacak olan iPhone 8’den detay bilgiler gelmeye devam ediyor. Son olarak kablosuz şarja sahip olması beklenen akıllı telefonun bu sistemine ait detayları ortaya çıktı. Doğrulanmamış kaynaklara göre amiral gemisi Qi standardını destekleyecek fakat Qi 1.2‘yi desteklemeyecek. Bunun anlamı kablosuz şarjda telefon 15 watt yerine 7.5 watt (5 volt 1.5 amper) ile beslenecek. Yani kablosuz şarj pek de hızlı olmayacak.

5.8 inç büyüklüğünde bir panele ve 3000 mAh pile sahip olması beklenen telefon için bu standartlar düşük kalıyor. Bu nedenle telefonu gece yatmadan önce standa koymak anlamlı olabilir ancak gün içerisinde hızlı şarj gerektiğinde kablolu şarj adaptörünü kullanmak daha mantıklı olacaktır. Bu alanda umuyoruz ki Apple, en azından daha hızlı bir şarj adaptörünü kutunun içerisine yerleştirebilir. Zira bugüne kadarki en büyük iPhone karşımızda olacak ve Plus modellerinde yaşanan yavaş şarj sorununun tekrar etmesi kullanıcıları memnun etmeyecektir. Günümüzde akıllı telefonların Quick Charge 3.0 ile 20 volt gibi uçuk değerlere kadar destek verdiğini de hatırlatalım.

Ayrıca beklentilere göre iPhone 8, her Qi destekli kablosuz şarj standıyla uyumlu olmayacak. Apple bu alanda kısıtlamaya giderek özellikle iPhone için uyumlu stantlara destek vermek istiyor.