Google: USB C kablosu alırken dikkat edin!

c tipi usb baglanti 5 gercek 4

Yeni bir bağlantı portu olan USB C, henüz tam anlamıyla yaygınlaşmamış olsa da, 2016 yılında tüm dünyanın en çok yaygınlaşan USB tiplerinden biri olacak. Akıllı telefonlarda kullanılan USB C için yeni bir kablo almak istiyorsanız, dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var.

c-tipi-usb-baglanti-5-gercek-4

USB 2.0, 3.0, 3.1 derken artık USB portlarının en güncel hali ile karşılaşmaya başladık. Macbook ve akıllı telefonlarda kullanılan USB C portu, 2016 yılında büyük oranda yaygınlaşacak. Duyurulmuş ancak henüz ülkemize gelmemiş olan en popüler akıllı telefonlar bu portu kullanıyor. Önümüzdeki dönemlerde duyurulacak olan yeni modellerde de USB C’yi göreceğiz. Peki ya yeni bir kablo almak istersek, nelere dikkat etmemiz gerekecek?

Tıpkı USB 3.0’da olduğu gibi USB C alırken de dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Eğer uygun standartlara sahip olmayan bir USB C kablosu alırsanız, bu portun sağladığı hızlı şarj ve hızlı veri transferi gibi özelliklerden faydalanmanız mümkün değil. Bu konuyu Google mühendislerinden Benson Leung gündeme getirdi. Amazon isimli alışveriş sitesinden çeşitli USB C kabloları alan Benson Leung, sitenin tanıdığı bir hak olan oylamayı kullanarak adeta tarafını belli etti. Leung, aynı zamanda çeşitli USB C dönüştürücüleri de satın aldı.

Benson Leung, yaptığı incelemeler sonucunda kalitesiz ve nispeten ucuz kabloların, akıllı telefonunuza, bilgisayarınızın veya şarj aletinizin portu zarar verebileceğine dikkat çekiyor. Leung’un yaptığı incelemelerde Belkin markası dikkatimizi çekti. Bu marka ülkemizde de satılıyor ve USB ürünlerinin gerekli standartlara sahip olduğu vurgulanmış.

Quad HD çözünürlüğe sahip en iyi telefonlar!