Until Dawn geliştiricisinden yeni oyun: Shattered State!

until dawn

Genel olarak PlayStation konsolları için geliştirdiği oyunlarla isminden söz ettiren Supermassive Games, Shattered State için kolları sıvadı. İşte detaylar.

Sony’nin desteklediği stüdyolardan biri olan Supermassive Games yeni bir oyun için isim hakkı kaydı yaptırdı. Shattered State ismiyle kaydettirilen isim hakkı için bir de logo tescillendi.

Until Dawn yapımcısından yeni oyun!

Supermassive Games son olarak 2015 yılında PS4’e özel olarak yayınlanan Until Dawn isimli oyunla karşımıza çıkmıştı. Sıra dışı bir oyun olan Until Dawn, sinematikleri, hikayesi ve oynanış dinamikleriyle oyun severlerden tam not almıştı.

Haliyle bu kadar ses getiren bir stüdyo tarafından geliştirilecek olan yeni oyundan da beklentiler yüksek. Şimdilik Shattered State ile ilgili hiç bir bilgi bulunmuyor. Dahası oyunun hangi platformlar için yayınlanacağı da kesinlik kazanmış değil.

Zira Supermassive Games, tamamen Sony’e bağlı bir kuruluş değil. Sony sadece isim haklarını elinde bulundurduğu yapımları (Until Dawn gibi) Supermassive Games’e yaptırıyor. Dolayısıyla Shattered State isminin Supermassive tarafından tescillenmesi, bu oyunun PC ve Xbox One’a da gelebileceğinin göstergesi.

Elbette Supermassive’ın arkasında Sony desteği bulunmadan nasıl bir oyun geliştireceği de soru işareti. Malum, sinematik yapımlar muazzam bir bütçe gerektiriyor. Orta ölçekli stüdyolar için de bu tarz bir bütçeyi karşılamak her zaman için mümkün olmayabilir. Belki Shattered State ile ilgili ilk bilgiler önümüzdeki yıl düzenlenecek olan E3’te ortaya çıkabilir. Şimdilik beklemedeyiz.

PS VR ne kadar sattı? İşte yanıtı