Uncharted serisi devam etmeyecek

Uncharted PC

Naughty Dog stüdyosu başkanı Neil Druckmann, en sevilen oyun serilerinden olan Uncharted’ı artık tamamladıklarını, bundan sonra yeni oyun gelmeyeceğini açıkladı.

Özellikle son yıllarda birbirinden başarılı işlere imza atan Naughty Dog, bugün oyun dünyasının en önemli oyun stüdyolarından biri haline gelmiş durumda. Naughty Dog’un yaratıcısı olduğu The Last of Us oyun dünyasını yıllarca domine ettikten sonra şimdi de dizi uyarlamasıyla gündemden düşmüyor. Bu yüzden şu anda stüdyonun odağının merkezinde The Last of Us serisi yer alıyor. Bir dönem hem Naughty Dog’un hem de PlayStation’ın en önemli serilerinden olan Uncharted serisinin ise pabucu dama atılmış durumda. Naughty Dog başkanı Neil Druckmann’ın son açıklamaları da bu durumu doğrular nitelikte.

uncharted 4

Buzfeed’e verdiği röportajda gelecek planları hakkında konuşan Neil Druckmann, yeni The Last of Us oyunu hakkında son derece umut verici açıklamalar yaparken, söz konusu Uncharted serisi olduğunda ise serinin hayranlarını üzecek bir açıklamada bulundu. Bu seriyi istedikleri gibi noktalama şansı yakaladıklarını söyleyen Druckmann, artık bu seriyle işlerinin bittiğini ve vedalaşma zamanının geldiğini söyledi. Druckmann, bu açıklamasıyla birlikte sevilen seriden yeni bir oyun çıkmayacağını doğrulamış oldu.

Serinin beşinci oyununu görmek isteyenler için bu açıklama epey üzücü olacaktır. Ancak Druckmann’ın bir dönem büyük başarı yakaladıkları bu seriyi tadında bırakma isteği de anlaşılır bir istek. Üstelik stüdyonun bundan birkaç yıl sonra bu seri konusunda fikrini değiştirmesi de pekala mümkün. Çünkü bildiğiniz oyun dünyasında hiç bir seri tam olarak sonlanmıyor. Bir bakıyorsunuz yıllar sonra bir remake’le ya da reboot’la yeniden canlanıyor. Ama en azından yakın gelecekte yeni bir Uncharted oyununun gelmeyeceği bu son açıklamayla birlikte kesinleşmiş oldu.

The Last of Us 2. sezon onayını aldı