Ücretsiz Spotify kullanıcıları yeni müzikler için bekleyecek

spotify hi-fi müzik yayını

Söylentiler gerçek oldu ve Spotify ile Universal Music arasında sözleşme imzalandı. Bundan sonra ücretsiz Spotify kullanıcıları yeni müzikler için bekleyecek.

Müzik platformu Spotify, ücretsiz ve abonelikli kullanım sunuyor. Abonelerin ayrıcalıkları olsa da iki kullanıcı grubuna da tüm arşivini kullanma şansı veriyor. Bu ücretsiz kullanıcılar için güzel bir hareket olsa da işin profesyonel tarafındaki firmalar ücretsiz kullanıcıların son müziklere ulaşmasından pek hoşlanmıyor. Bu haber, geçtiğimiz haftalarda iddia olarak yansımıştı. Spotify, Universal Music ile sözleşme imzaladığını duyurdu. Buna göre Universal Music’den çıkan müzikler sınırlı zaman için önce abonelikli kullanıcılara sunulacak. Ücretsiz Spotify kullanıcıları beklemek zorunda kalacak.

Detaya inmek gerekirse, Universal Music ile çalışan sanatçıların albüm ve tekli şarkıları, Spotify’da öncelikli olarak abonelikli kullanıcılara sunulacak. Ücretsiz kullanıcılar yeni müziklere, çıkışından iki hafta sonra ulaşabilecek. Böylece daha fazla insanın sisteme abone olması ve müzik piyasasının kazancının artması hedefleniyor. Bu arada ülkemizde Spotify aylık abonelik ücretinin 15 TL’ye çıktığı geçtiğimiz aylarda duyurulmuştu.

Universal, şimdilik Spotify’ın sözleşme imzaladığı tek büyük müzik firması konumunda. Sektörün diğer büyük isimlerinden Sony ve Warner’ın da yakın gelecekte benzer anlaşmalar yapması sürpriz olmayacaktır.

Xbox Scorpio teknik özellikleri 6 Nisan’da duyurulacak