Spotify Müzik Dünyasına Zarar Mı Veriyor?

Spotify Ailesi 60 Milyon Oldu

Dünyanın en popüler online müzik servisi olan Spotify’ın şarkıları ücretsiz olarak sunuyor olmasıı müzik dünyasından tepki görmeye devam ediyor.

2006 yılında hayatımıza giren ve müzik dinleme alışkanlıklarını kökten değiştiren online müzik servisi Spotify her geçen gün daha geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşıyor olsa da, bu durum beraberinde bazı sıkıntıları da getirmiyor değil. Hem premium hem de ücretsiz hizmetler sunan Spotify’in oldukça geniş bir müzik seçkisini kullanıcılarına ücretsiz olarak sunuyor olması, büyük müzik firmalarını rahatsız etmiş gibi görünüyor.

spotify

Spotify‘ın ücretsiz müzik sunarak müzik dünyasına zarar verdiğini düşünen bu müzik şirketlerinin başında ise Universal geliyor. Geçtiğimiz günlerde The Independent gazetesine konuşan Universal yöneticisi Lucian Grainge’ın açıklamaları, firmanın Spotify’a müzik paylaşım şeklinde değişikliğe gitmesi için baskı yaptığını gösterdi.

Müzisyenlere ödenen telif haklarının arttırılması için bazı değişikliklere gidilmesi gerektiğine dikkat çeken Universal yöneticisi, reklam geliri odaklı mevcut sistemin tüm müzisyenler ve yatırımcılar için yetersiz kaldığını söyledi.

Spotify’in ücret politikalarıyla ilgili eleştiriler daha önce de gündeme gelmiş ve ünlü pop yıldızı Taylor Swift hayatının işini bir deneye bağışlayamacağını söyleyerek tüm şarkılarının online müzik servisinden kaldırılmasını istemişti.

God of War 3’ün PS4’e Taşınacağı Tarih Açıklandı