Uçak Modu yakın zamanda tarih olacak

uuca

Uçak Modu için yolun sonuna gelindi. Kullanıcıların teknoloji bu kadar ilerlemişken bu mod nasıl kaldırılamadı düşünceleri sonunda son buluyor.

Uçağa bindiğimizde telefonlarımızda zorunlu olarak uçak modunu kullanıyorduk. Bu modla telefonunun telefon şebekesi bağlantısı, wifi, mobil veri, bluetooth gibi özellikler kapanmış oluyordu. Şimdi ise uçak yolculuğunda yeni bir dönem başlıyor.  Yolcular ve uçuş ekibi cihazlarını Uçak Moduna almak veya tamamen kapatmak zorunda kaldı. Bu da uzun mesafeli uçuşlarda sorunlara neden oldu ve insanları Wi-Fi kullanmak için yüksek fiyatlar ödemeye zorladı. Ancak kurallar nihayet yeni teknolojilerle değişiyor. Avrupa Birliği’ndeki (AB) havayolu yolcuları yakında telefonlarını gökyüzünde tam anlamıyla kullanabilecekler.

AB Komisyonu, 2008 yılında uçaklar için belirli frekans bantlarını ayırdı ve bazı servislerin havada internet erişimi sunmasına izin verdi. Ne yazık ki, bu hizmet tam olarak kullanıma sunulamadı. Avrupa Birliği ülkelerindeki havayolu yolcularının uçuş sırasında telefonlarını uçak moduna almalarına gerek kalmayacak.

Uçak Modu

Avrupa Komisyonu, ‘uçak modu’ kuralını kaldırma kararı aldığını duyurdu. Üye devletlerin 5G frekans bantlarını uçaklar için kullanılabilir hale getirmeleri için son tarih 30 Haziran 2023’tür. Bu, insanların telefonlarının tüm özelliklerini uçuş sırasında kullanabilecekleri, aramaları ve müzik ve video akışı sağlayan veri ağırlıklı uygulamaları etkinleştirebilecekleri anlamına gelir. Avrupa Komisyonu’na göre, yeni sistem 5G’nin sağladığı çok daha yüksek indirme hızlarından yararlanabilecek ve 100 Mbps’nin üzerine çıkabilecek.

Birleşik Krallık Uçuş Güvenliği Komitesi başkanı Dai Whittingham, “Otomatik uçuş kontrol sistemlerine müdahale edebilecekleri endişesi vardı. Deneyimle bulunan, girişim riskinin çok düşük olduğudur. Tavsiye her zaman, bir kez uçuşa geçtiğinizde cihazların uçak modunda olması gerektiği olmuştur.”

Tesla, Küresel EV Pazarında ikinci sırada yer alabildi