Uçaklar İçerisinde Tanınan Serbestlik Güvenlik Tehlikesi Yaratacak mı?

uçak içinde internet kullanımı

Japonya’nın ilgili bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 1 Eylül tarihi itibariyle uçak iniş ve kalkışlarında dahil uçuş süresinde güvenlik kuralları genişletilerek akıllı telefon, Tablet PC, dizsütü bilgisayar, ses kayıt cihazı gibi elektronik aletler kullanılabilecek. 

Tabii ki kısıtlamanın kalkması uçuş modu engellemesini aşmış değil ve yine cihazlar uçuş moduna alınarak mobil şebeke bağlantısı kesilerek kullanılacak. Kablosuz internet bağlantısı ise kalkışın hemen ardından kullanıcıların hizmetine sunulacak. Uçak havalanmadan önce kapatılması istenilen akıllı telefon veya Tablet PC’ler artık uçak içerisinde açık kalabilecek. Daha öncesinde Japonya’nın ilgili bakanlığı tarafından iniş ve kalkışlarda navigasyon sistemine zarar verdiği gerekçesiyle uçak içerisnde elektronik cihazların kullanımını yasaklamıştı.uçak içinde internet kullanımı

Şimdi ise yeni uygulama ile yola devam edilecek. Bu yeni uygulama bazı uçak modelleri için geçerli olmayacak. Eski model uçakların kullanıldığı yerlerde eski uygulamaya devam edilecek. Çünkü eski uçaklar yeniler kadar radyo dalgalarına karşı dayanıklı değil ve cihazların frekanslarından zarar görebilriler. ABD’de ise elektronik cihaz kullanım izni 2013 yılının Ekim ayında verilmişti. Bu tarihten sonra tüm uçuşlarrda iniş ve kalkış dahil olmak üzere Akıllı Telefon veya Tablet PC kullanımı serbest olmuştu.Sizce bu yeni kurallar güvenlik açığı yaratır mı?

Apple Ürünlerine Yasak Geldi!