Xiaomi Redmi Note 10 fiyatları beklenenin üzerinde açıklandı

Xiaomi Redmi Note 10 serisi tanıtıldı! İşte özellikleri

Xiaomi geçtiğimiz gün tanıttığı Redmi Note 10 modelleri için fiyat listesini de açıkladı. Peki Xiaomi Redmi Note 10 fiyatları neden bu kadar yüksekten açıklandı? İşte cevabı.

Çin’in en dinamik akıllı telefon üreticilerinden biri olan Xiaomi geçtiğimiz gün online bir etkinlik gerçekleştirdi. Bu online etkinlikte 3 yeni Redmi Note modeli tanıtıldı. Zaten tanıtılacak modeller önceden belli olmuştu. Asıl bilinmeyen şey ise yeni Redmi modellerinin nasıl bir fiyat aralığına sahip olacağıydı.

Çünkü Xiaomi yeni Redmi Note modellerinde bazı köklü değişikliklere gitti. Akıllı telefon pazarını az çok takip edenlerin de bildiği üzere şimdiye kadar çıkan Redmi Note modellerinde IPS LCD ekranlar tercih ediliyordu. Fakat Xiaomi bu defteri kapatarak Note 10 serisi ile birlikte AMOLED ekranlara geçiş yaptı.

Xiaomi Redmi Note 10 fiyatları beklenenin üzerinde açıklandı

Bilindiği üzere AMOLED ekranlar maliyet olarak IPS ekranların hayli üzerinde yer alıyor. Zaten bunu ekran değişiminde bile netlikle fark etmek mümkün. IPS LCD paneli 150TL gibi bir fiyata değiştirmek mümkünken, söz konusu OLED-AMOLED olduğunda bu fiyat 10 katına kadar çıkabiliyor.

Xiaomi’nin yeni Note serisinde ekran tipini değiştirmesi başlı başına bir masraf oluştumuş durumda. Dolayısıyla Redmi Note 10 fiyatlarının beklenenin bir tık üzerinde olması bizi çok da şaşırtmadı.

Elbette bizim için önemli olan şey bu telefonların Türkiye fiyatının ne kadar olacağı. Görünen o ki bunun için de bir süre daha beklememiz gerekecek.

Redmi Note 10 serisinin özellikleri için tıklayın