Uber Şoförleri Yenikapı’da eylem yaptı!

Uber protesto

Neredeyse iki yıldır devam eden Uber şoförleri ile sarı taksi şoförleri arasındaki rekabet gittikçe kızışıyor. Son olarak Uber’in aldığı bazı kararlar, şirketin sürücülerini olumsuz etkilemiş görünüyor.

Konunun daha net anlaşılması açısından neler yaşandığını tekrardan gözden geçirelim. Sarı taksi şoförleri; vergi verdiklerini ve ülkeye kazandırdıklarını, ancak Uber şoförlerinin vergi vermeden rahatça yolcu taşıyabildiğini ifade ettiler. Bunun üzerine sarı taksi ve Uber arasında son derece çekişmeli bir piyasa tartışması başladı.

Uber şoförleri duruma isyan ediyor

Son olarak Uber XL hizmetinin kaldırılmasıyla, Uber’de şoför olarak çalışanlar büyük bir şok yaşadılar ve durumu protesto etmek istediler. Her ne kadar bu kararın Uber tarafından alındığı ifade edilse bile, sürücüler bu kararın daha çok devlet baskısıyla verildiğini düşünüyorlar.

Uber taksi

Tüm bu gelişmeler üzerine Uber’de sürücü olarak çalışanlar, durumu protesto etmek için Yenikapı Meydanı’nda toplandılar. Burada Uber’in verdiği kararlar protesto edildi. Sürücülerden bazılarının ifadeleri son derece çarpıcıydı. Basın mensuplarına konuşan sürücüler; Uber’in bütün vergilerini ödediğini ve sarı taksilerle aynı statüye sahip olduklarını söyledi. Bir başka sürücü de, taksici arkadaşının olduğunu ve kendisinin karardan etkilenmediğini ifade etti.

Sürücülerden bazıları da, borçlarının olduğunu ve bunları bir an önce ödemeleri gerektiği için Uber’de sürücülük yaptığını ifade etti. Kısacası sürücülere bir dokunan bin ah işitti. Grup olaysız bir şekilde evlerine dağıldı. Peki sizce de Uber’e haksızlık yapılıyor mu? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Uber milyar dolarlık zararla karşı karşıya!