Uber Nokia HERE İçin 3 Milyar Doları Gözden Çıkardı

Uber

Nokia’nın satışa çıkardığı Nokia HERE departmanını satın almak isteyen Uber’in bu amacına ulaşmak için 3 milyar doları gözden çıkardığı söyleniyor.

Akıllı telefon departmanını geçtiğimiz yıl tamamlanan dev anlaşmayla Microsoft’a sattıktan sonra diğer alanlara yönelmeye başlayan Finli teknoloji devi Nokia, gelirinin yüzde 90’ını elde ettiği Nokia Networks’e ağırlık verebilmek için elinde kalan diğer departmanları da gözden çıkarmaya başladı. Nokia’nın elden çıkarmak için harekete geçtiği ilk departmanı ise, popüler HERE Maps servisinin yapımından sorumlu olan Nokia HERE oldu.

Uber

Finli teknoloji devi Nokia HERE‘ı kolaylıkla gözden çıkarmış olsa da, departmanı satın almak için birçok teknoloji devi birbirleriyle yarışa girmiş durumda. Apple ve Facebook gibi dev firmaların dikkatini çeken Nokia HERE’ı satın almak için dev rakamları gözden çıkaran firmaların başında, geliştirtidiği popüler ulaşım servisi sayesinde hızla yükselen Uber geliyor.

New York Times’ın haberine göre Nokia’ya teklifini sunan Uber, Nokia HERE’ı bünyesine katmak için 3 milyar doları gözden çıkarmış durumda. Uber’in HERE’ı satın alma yolundaki en önemli rakibinin ise Alman otomobil üreticileri tarafından kurulan bir konsorsiyum olduğu söyleniyor. Aralarında BMW, Mercedes-Benz ve Audi gibi devlerin de yer aldığı bu konsorsiyumun da HERE’ı bünyesine katmak için oldukça istekli olduğu söyleniyor.

ZTE Nubia Z9 Piyasaya Sürüldü