Nokia HERE Maps’i de Satmayı Düşünüyor

Nokia HERE

Geçtiğimiz yıl tamamlanan dev anlaşmayla telefon bölümünü Microsoft’a satan Nokia, şimdi de Nokia HERE departmanını elden çıkartmak için harekete geçti.

Bir zamanlar cep telefonu pazarını domine eden Finli teknoloji devi Nokia son yıllarda akıllı telefon pazarındaki etkinliğini kaybetti ve bunun sonucu olarak kendini mali sıkıntıların içinde buldu. Bu durumdan kurtulmak için çareyi akıllı telefon bölümünü satmakta bulan firma, geçtiğimiz yıl tamamlanan yaklaşık 5.5 milyar dolarlık dev anlaşmayla telefon bölümünü Microsoft’a sattı.

Nokia_HERE

Bir zamanlar fırmayı omuzlarında taşıyan telefon bölümünün satılmasının ardından Finli teknoloji devinin odaklandığı üç alan kaldı. Bunlar da Nokia Networks, Nokia HERE ve Nokia Technologies oldu. Ancak firmaya yakın kaynaklar tarafından paylaşılan bilgilere bakılacak olursa firma, Nokia HERE‘dan da vazgeçmeye hazır görünüyor. Bloomberg’in haberine göre bundan sonra Nokia Networks bölümüne odaklanmak isteyen firma, dünyanın en popüler navigasyon servisleri arasında yer alan HERE Maps’in arkasındaki bölüm olan Nokia HERE’ı satmayı düşünüyor.

Nokia‘nın şimdiden HERE departmanını alabilecek firmalarla görüşmeye başladığı ve bu firmaların başında bir Alman otomobil üreticisi ve Uber Technologies’in geldiği belirtiliyor. Ayrıca Nokia’nın HERE’ı satmak için oldukça aceleci davrandığı ve ilk tekliflerin bu ay içerisinde kabul edileceği söyleniyor.

Samsung Gear A Hakkında Yeni Detaylar