Nokia Yeni Telefon Geliştirdiğini Doğruladı

Nokia akıllı telefon

Yeni bir akıllı telefon geliştirip geliştirmeyeceği bir süredir konuşulan Nokia, yeni bir telefon geliştireceği yönündeki iddiaları sonunda doğruladı.

Geçtiğimiz yıl tamamlanan dev anlaşmayla akıllı telefon departmanını Microsoft’a sattıktan sonra donanım alanından uzak kalan Finli teknoloji devi Nokia, bir zamanlar liderlik ettiği akıllı telefon pazarına geri dönmeye hazırlanıyor. Geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkan söylentiler sonrası firma yetkilileri tarafından yayınlanan açıklamayla Nokia’nın yeni bir telefon geliştirmediği açıklanmış olsa da, ortaya çıkan yeni bilgiler firmanın yeni bir akıllı telefon üzerinde çalıştığını neredeyse kesinleştirdi.

Nokia_akıllı_telefon

Geçtiğimiz ay boyunca yayınladığı kafa karıştırıcı açıklamalardan sonra nihayet konuya açıklık getiren Nokia, yeni bir akıllı telefon üzerinde çalıştığını doğruladı. Facebook üzerinden firmanın yeni bir akıllı telefon çıkarıp çıkarmayacağını soran Hindistanlı bir kullanıcının sorusunu cevaplayan Nokia, yeni bir akıllı telefon üzerinde çalışmakta olduklarını duyurdu.

Ancak Microsoft‘la imzaladığı anlaşma gereği 2015 yılı sonuna kadar kendi markasını taşıyan yeni bir akıllı telefon piyasaya sürmesi yasak olan Nokia’nın yeni telefonunu anca 2016 yılında kullanıcıların beğenisine sunabileceği söyleniyor. Firmanın yeni telefon için çalışmalara şimdiden başladığı göz önüne alındığında, yeni Nokia akıllı telefonun 2016 yılı başında düzenlenecek olan CES 2016 veya MWC 2016 kapsamında resmi olarak tanıtılacağı tahmin ediliyor.

Uber Nokia HERE İçin 3 Milyar Doları Gözden Çıkardı