İstanbullu Taksiciler, Uber’e karşı ayaklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Uber yetkilileri ve şirketin İstanbul Beşiktaş’taki ofisinin detayları haberimizde.
Dünyadaki yeni nesil taşımacılık sistemleri arasında olan Uber, ülkemizde de farklı servisleriyle hizmet veriyor. Müşterilerin cep telefonlarıyla bulundukları konuma taksi çağırmasını sağlayan sistem, yol uzatarak dolandırılma gibi sorunların önüne geçiyor. Sistemin sadece taksi duraklarıyla çalışan alternatifi ise Bitaksi. UberXL adındaki servis ise klasik taksicilikten daha farklı. Mercedes Vito gibi büyük ve lüks araçlarla çalışan sistemde, turizm için kullanılabilirlik belgeleri bulunan ve yasal izinleri alınmış araçlar kullanılıyor.
Kullanıcıların bu servisi en çok tercih etme nedeniyse araç ve şoför seçimi. Müşterilere kaba davranma, gidilecek olan mesafeyi beğenmeme, trafik kurallarına uymama ve temiz olmayan araçlar nedeniyle müşteriler, klasik taksilere binmek istemiyor. Uber ve benzeri servisler şoför seçimlerine çok dikkat ediyor. Normal taksicilerden çok daha kibar ve ilgili olan şoförler, trafik kurallarına da daha fazla dikkat ediyor. Bunun temel sebebi ise müşterilerin yolculuk sonunda şikayette bulunabilmesi ve düşük puan verebilmesi. Şoförler düşük puan almamak için müşteriye daha kibar davranıyor. Özellikle geceleri taksi güvenliğinin sorun olması sebebiyle bu tür servisler fazlasıyla öneriliyor.
Uber Türkiye Genel Müdürü Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Görüştü
Uber Türkiye Genel Müdürü Neyran Bahadırlı, geçtiğimiz temmuz ayında Ankara’da düzenlenen TOBB toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmüş ve bu görüşme, şirketin Facebook sayfasında bir fotoğraf ile birlikte paylaşılmıştı.
Kızılay ile Ortak Proje: Kan Bağışlayana Mercedes Vito ile Ücretsiz Ulaşım
Şirket, Türk Kızılayı ile yaz aylarının başında bir projeye imza atarak kan bağışı yapacak olan müşteri ücretsiz olarak Kızılay merkezlerine taşımaya başlamıştı. ‘Şimdi Kan Bağışı Zamanı’ ismiyle duyurulan kampanya kapsamında, Haziran 2018’e kadar binlerce kan bağışçısı ücretsiz olarak UberXL araçlarıyla taşınacak.
Uber Türkiye Ofisi Beşiktaş’ta
Türk Patent Kurumu ve İstanbul Ticaret Odası üzerinden yapılan sorgulamalarda Uber adına 3 farklı kayıt bulundu. 2013 yılında marka tescili için Amerika’dan yapılan marka başvurusunda ülkemizde marka tescil hizmeti veren bir firma vekil olarak sunulmuş durumda. Kurulu şirketler olarak incelendiğinde ise şirketlerden birisi bir hukuk bürosuna bağlı. Diğeri ise Uber Türkiye’nin çalışmalarını yürüttüğü İstanbul Beşiktaş’ta Zincirlikuyu’da ofis olarak görünmekte. UberTürkiye temsilcileriyle görüştüğümüzde Uber’in Türkiye’deki şirketinin aktif olarak hizmet verdiğini ve ofislerinin olduğunu da doğruladılar. Genel Müdür Neyhan Bahadırlı ve diğer çalışanlar, Beşiktaş’taki ofislerinde çalışmaktalar. İstanbul Taksiciler Odası’nın Uber’in temsilcisinin olmadığı iddiası da asılsız. 3 yıldır ülkemizde hizmet veren şirketin, Türkiye ofisi, hukuk bürosu ve PR ajansı bulunuyor. Ayrıca, şoför seçimleri ve eğitimleri için de ayrı birimler bulunmakta.
Müşteriler Taksicilere Tepkili
Pek çok müşteri, taksicilerin trafik kurallarına uymadığından, kaba davranışlarından ve gidilecek olan mesafeyi beğenmemelerinden şikayetçi. Ayrıca, Atatürk Havalimanı patlamasında, insanları taşımak için yüzlerce lira paran istenmesi ve Arap turist beklenmesi de müşterilerin şikayetçi oldukları konular arasında. Ekişi Sözlük’te ve Ekşi Şeyler’de de bu durum uzun uzun dile getirilmekte. Konuyla alakalı 140 Journos tarafından hazırlanan ve hem taksicilerin hem de müşterilerin görüşlerini içeren videoya aşağıdan ulaşabilirsiniz.
Yorumlar kapatıldı.