Twitter yeni alışveriş özelliğini sunuyor

Twitter yeni alışveriş özelliğini sunuyor

Twitter, uygulama içi ticaret özelliklerini yavaş yavaş artırmaya çalışırken başka bir alışveriş özelliğini daha kullanıma sunuyor. İşte tüm detaylar.

Şirketin en son denemesi, kullanıcıların taleplerine üzenen derlenen bir özellik olarak karşımıza çıkıyor. Şirket, özelliğin platformda ilgi çeken ürünleri belirlemede yararlı olabileceğini düşünüyor.  Ürün indirimlerini kullanan şirketler, yaklaşan lansmanların bağlantılarını tweetleyebilecek ve kullanıcılar, lansman öncesinde hatırlatılmak üzere uygulama içi bildirimlere kaydolabilecekler. Diğer Twitter alışveriş özelliklerinde olduğu gibi, uygulama aslında işlemi gerçekleştirmeyecek, yalnızca kullanıcıları perakendeciye veya markaların web sitesine yönlendirecek.

Twitter yeni alışveriş özelliğini sunuyor

Başlangıçta, ürün indirimleri yalnızca Amerika Birleşik Devletleri’nde Twitter uygulamasını İngilizce olarak kullanan kişilere sunulacak. Bu özelliği ilk elde eden markalar arasında Dior, Home Depot ve Fossil’in tasarımcı Jeff Staple ile yaptığı işbirlikleri yer alıyor.

Akranlarının çoğuyla karşılaştırıldığında, şirket alanı önemli bir fırsat olarak gördüğünü söylese de Twitter, e-ticaret özelliklerini uygulamasına getirmekte oldukça geç kaldı. Twitter ayrıca canlı yayınlarda alışveriş yapmayı ve perakendecilerin profillerinde uygulama içi vitrinler oluşturmalarını sağlamayı da denedi. Uygulamanın esas hedefleri arasında kullanıcılara alışveriş ile ilgili fazlasıyla özellik sunmak ve mevcut kitlesini daha fazla artırmak gibi özellikler yer alıyor. Son dönemlerde sosyal medya platformları arasında rekabet fazlasıyla yoğun bu sebeple uygulama da bazı şeyleri değiştirmek içi elinden gelenin fazlasını yapıyor diyebiliriz. Özellik yakında herkese kullanıma sunulacak.

Netflix Cyberpunk 2077 anime serisi fragmanı yayınlandı