Twitter yeni açıklaması ile kullanıcılarını kızdırdı!

Elon Musk ve Zuckerberg kafes kavgası yalan oldu

Popüler sosyal medya platformu Twitter, kullanıcıları için 1 Nisan’dan itibaren yeni bir sürpriz hazırlıyor ancak bu sürprizin pek de sevileceğini söyleyemeyiz.

Twitter yeni açıklaması ile kullanıcılarını kızdırdı! Twitter, kullanıcılara daha fazla özellik sunan ücretli abonelik hizmeti Twitter Blue‘nun dünya genelinde yaygınlaşmasıyla birlikte önceden onaylanmış hesapların mavi onay işaretlerini kaldırmaya başlayacağını açıkladı. Şirketin Kasım 2022’de CEO Elon Musk‘ın “çok fazla yozlaşmış eski mavi ‘onay’ işareti” olduğunu belirtmesinin ardından, eski onaylı hesaplardan mavi onay işaretlerini kaldırmayı hedeflediği biliniyordu. Ancak kaldırma sürecinin ayrıntıları henüz belirsizliğini koruyor.

Twitter Blue dünya genelinde erişime açıldı

Eski onaylı hesapların mavi onay işaretlerinin kaldırılması, bazı kullanıcılar tarafından Elon Musk’ın alışılmış 1 Nisan şakalarından biri olup olmadığı konusunda tartışmalara neden oldu. Şirketin, kaldırmanın hepsinin aynı anda mı yoksa aşamalı olarak mı gerçekleştirileceği konusunda net bir açıklama yapmadığı ve daha fazla bilgi isteklerine esprili yanıtlar verdiği bildiriliyor.

Elon Musk Twitter CEO'su olmaktan çekiliyor

Twitter yeni açıklaması ile kullanıcılarını kızdırdı!

Yeni onay işareti programı olan Twitter Blue’nun dünya genelinde sunulması, Elon Musk’ın Twitter’ın yarısından fazla gelirini aboneliklerden sağlamayı hedeflediği önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Ancak, kullanıcıların bu ek özellikler için ayda 8 dolarlık (veya iOS uygulaması aracılığıyla satın alındığında 11 dolar) abonelik ücretini ödemeye istekli olması, platformun bu hedefe ulaşmasında önemli bir faktör olacak.

Twitter beklenen özelliği sundu: Artık gizli saklı yok

Twitter’ın eski onaylı programını sonlandırması, hesap doğrulama sürecine yeni bir yaklaşım getiriyor. Henüz birçok soru yanıtlanmamış olsa da, Twitter Blue’un dünya genelinde yayılması, platformun tarihinde yeni bir döneme girerken kullanıcılara ek değer sağlama ve gelir akışlarını çeşitlendirme hedeflerine ulaşmasına yardımcı olacak. Twitter yeni açıklaması ile kullanıcılarını kızdırdı!

Twitter mavi tik para ödeyenlere özel oluyor