Twitter yanıltıcı paylaşımlar için önemli bir değişikliğe gidiyor

1600257404 Gorsel 2

Sosyal medya devi Twitter yanıltıcı paylaşımlar için bazı özellikler kullanacak. Bu yeni özellikler sayesinde yanıltıcı bilgilerin tespit edilmesi ve değiştirilmesi daha kolay olacak.

Sosyal medya platformlarında doğruluk büyük bir önem taşıyor. Özellikle Twitter gibi web siteleri böyle konularda ayrı bir değere sahip. Birçok kişinin adeta gazeteler yerine kullandığı Twitter gibi platformlar paylaşımlara karşı yeni tepkiler geliştiriyor. Bu sayede paylaşımların teyit edilme süreci daha şeffaf olacak.

Gelen yeni özelliklerin damgalama ile ilgili olduğu düşünülüyor. Buradan herhangi bir paylaşımda bulunanlar üç farklı uyarı görecek. Bu uyarılar hemen sağ alt kısımda yer alacak. Kullanıcılara “daha fazla bilgi al’, “takipte kal” ve “yanıltıcı” olmak üzere üç farklı teyit işareti gösterilecek.

Twitter yanıltıcı paylaşımlar için kolları sıvadı

Platformun birçok özelliğini sızdıran Jane Manchun Wong, bu tür paylaşımlar için doğru bilgiyi destekleme amacı taşıdığını söyledi. Özellikle Donald Trump tarafından yapılan seçim kampanyaları sosyal medya sitelerinin ne kadar kritik olduğunu göstermişti.

Twitter yanıltıcı paylaşımlar

Doğruluğu henüz tam olarak belli olmayan paylaşımlar ile ilgili yapılan çalışmalar giderek daha fazla artırılacak. Özellikle kullanıcıların hızlı bir şekilde durumun farkına varması amaçlanıyor. “Daha fazla bilgi al” seçeneği ile doğru bilginin desteklendiği ve “takipte kal” seçeneğinin bildirim amaçlı olduğu ifade edildi.

Twitter şifre kırma 2021 (denendi çalışıyor!)

En ağır seçenek olan “yanıltıcı” işareti ise tamamen yanlış olan bilgileri kullanıcılara gösterecek. Böylece kullanıcılar herhangi bir paylaşım olduğunda doğruluk derecesi ile ilgili detaylı bilgiye sahip olacak. Peki sizce Twitter tarafından getirilen bu yeni teyit sistemi yalan paylaşımları engelleyebilecek mi?