Twitter, uygulama içi “mağazalar” özelliği getiriyor

Twitter, uygulama içi "mağazalar" özelliği getiriyor

Twitter, markalar ve işletmeler için uygulama içi vitrinler sunarak deneysel bir alışveriş özelliğini kullanıma sunuyor. İşte tüm detaylar.

Twitter Mağazaları adı verilen özellik, geçen yaz başlattığı “mağaza modülü” üzerine kurulu. Mağaza modülü, şirketlerin profil sayfalarında yalnızca bir avuç ürünü sergilemelerine izin veriyordu. En son güncelleme ile mağazalara 50’ye kadar ürün için ayrılmış, tam ekran bir alan sağlıyordu. Twitter’a göre, özellikler şu anda “yüzlerce” marka için mevcut olsa da, henüz beklendiği kadar geniş bir marka kitlesine ulaşmadı. Mağazalar şimdilik yalnızca uygulamayı İngilizce kullanan ABD’li Twitter kullanıcıları tarafından görüntülenebiliyor.

Twitter, uygulama içi "mağazalar" özelliği getiriyor

Twitter, özelliği bir “deney” olarak isimlendirdi ancak, şirket bu alanda çok daha büyük hedefleri olduğunu ima etti. Sosyal medya devi, en son analist günü sunumunda e-ticareti büyük bir fırsat olarak gördüğünü söyledi. Alışveriş, Twitter’ın içerik oluşturuculara son zamanlardaki para kazanma yöntemlerini sunmasının bir farklı yolu. İçerik oluşturucular platform üzerinden ne kadar çok para kazanabilirlerse o platforma o kadar emek harcıyorlar. Twitter da bu kapsamda rakiplerini geçmek için yeni para kazandırma yöntemleri deniyor. Şirket, canlı yayınlarda alışveriş özelliklerini pilot olarak gösterdi. Kaç işletmenin mağazalara erişimi olduğu hakkında daha fazla ayrıntı da yakında sunulacak. Bu özellik rakiplerini geçmesinde diğer sosyal medya uygulamalarına kıyasla ne kadar faydalı olur bekleyip göreceğiz.

Android cihazlar yakında uygulamaları arşivlemenize izin verecek