Facebook, Grup yöneticilerine yeni araçlar sunuyor

Facebook, Grup yöneticilerine yeni araçlar sunuyor

Facebook bir kez daha Gruplar içindeki yanlış bilgi akışını engellemeye çalışıyor. Sosyal ağ, grup yöneticilerine yanıltıcı bilgilerin yayılmasını önlemeye yardımcı olacak yeni araçlar sunuyor. İşte detaylar.

Güncelleme ile grup yöneticileri, yanlış veya yanıltıcı olduğu belirlenen gönderileri “otomatik olarak reddedebilecek”. Daha da sert bir duruş sergilemek isteyen yöneticiler, gönderiyi reddetmekle kalmayıp aynı kullanıcıyı gruptaki gönderilerden engellemek veya askıya almak için özelliği kullanabilir. Facebook, yıllardır Gruplardaki yanlış bilgileri ve diğer sorunlu içerikleri kontrol etmekte zorlanıyor. Şirket, kurallarını tekrar tekrar ihlal eden Gruplar için daha katı cezalar uygulasa da, Gruplar COVID-19 ve benzer konularda yanlış bilgilendirme için zemin oluşturuyor.

Facebook, Grup yöneticilerine yeni araçlar sunuyor

Bu yeni özelliği etkinleştirmek yöneticilere bağlı olsa da, Gruplar’da iletilen yanlış iddiaların sayısını önemli ölçüde azaltabilir. Facebook ayrıca, üyelerin isteklerinin nasıl ele alındığı gibi konularda da platformunu geliştirmeye çalışıyor. Şirket özellikle vizyonunu Meta olarak değiştirdikten sonra bünyesinde bazı kayıplara uğradı. TikTok’un da gelmesiyle iyice kullanım oranı düşen sosyal medya devi eski tahtına oturmak için elinden geleni yapıyor. Yeni grup özellikleri ile yöneticiler, Facebook hesaplarının yaşı ve grupta zaten arkadaşları olup olmadığı gibi kriterlere göre yeni üyeleri otomatik olarak reddetme veya onaylama seçeneğine sahip olacak. Bu özellikler devrimsel nitelikte olmasa da şirketin vizyonunun değişmesi ile kaybettiği eski imajını tazelemesine yardımcı olabilir.

Android cihazlar yakında uygulamaları arşivlemenize izin verecek