Twitter siber zorbalık için ses yükseltecek

Twitter ortak tweet özelliği

Sosyal medya platformları arasında en çok ses getiren isimlerden biri olan Twitter, yakın zamanda yeni bir güncelleme ile karşımıza çıkacak.

Twitter siber zorbalık için ses yükseltecek. Twitter, her ne kadar bugünlerde çoğunlukla Elon Musk ile arasındaki alış veriş sebebiyle gündeme geliyor olsa da,  son zamanlarda ünlü sosyal medya platformu yeniden dikkatini kendi işine vermiş gibi görünüyor. Özellikle geçtiğimiz aydan bu yana üst üste yeni özelliklerini tanıtan Twitter, önümüzdeki birkaç gün içerisinde portala yeni bir özellik daha ilave etmeye hazırlanıyor.

Twitter GIF'lere yeni bir özellik ekliyor

Aslında Twitter tarafından duyurusu yapılan bu özellik, mevcut bir özelliğin geliştirilmiş hali. Buna göre Twitter, artık kullanıcıların paylaşacakları tweetlere kimlerin cevap yazacağını çok daha kapsamlı bir şekilde belirleyebilecek. Buna göre bir kişi paylaşım yapmadan önce, cevap verebilecek kişileri değiştir sekmesi üzerinden kimlerin tweetine yorum yapabileceğini ayarlayabilecek. Kullanıcıların karşısına burada; Herkes, Takip Ettiğiniz Kişiler, Belirli Kişiler ve Hiç Kimse seçenekleri çıkacak ve bunlardan birinin seçilmesi istenecek.

Twitter ortak tweet özelliği

Twitter siber zorbalık için ses yükseltecek

Ünlü sosyal medya platformu bu değişikliğin sebebi olaraksa, günden güne artan siber zorbalığa karşı bir tür karşı duruş sergilenmek istenmesi olduğunu söyledi. Nitekim gerçekten sosyal medya özellikle de Twitter bu konuda bir hayli mimli.

Twitter altyazı geçişi artık iOS ve Android'de mevcut

Bakıldığı zaman normal ve sıradan bir fikrini paylaşan kişilere bile, bir anda onlarca farklı kişi tarafından küfürler yağdırılabiliyor ve bunu yapan kişiler de bu davranışlarını fikir özgürlüğü olarak savunabiliyorlar. İşte yeni özelliğin bu tür kişilere karşı kullanıcıları koruması umut ediliyor.

Akaryakıt satışları hızla azalıyor