Pinterest Satın Al Düğmesiyle Ürün Satmaya Başlıyor

njudjndh2apl3ayeepp41

Pinterest Türkiye’de çok yaygınlaşmış sayılmaz ancak özellikle tasarımla ve görsel sanatlarla ilgilenenlerin büyük ilgisini çekiyor. Dünyada da bu minik görsel paylaşım servisi giderek büyüyor.

njudjndh2apl3ayeepp4[1]

Pinterest’i hala tanımayanlar için kısaca özetlemek gerekirse, kullanıcıların web’de sörf yaparken görüp beğendikleri fotoğrafları, konularına göre etiketleyerek kendi profillerinde paylaştıkları bir tür “sosyal medya” servisi. Tamamen görsellik üzerine kurulu bu servisin Instagram’dan farkı, kullanıcıların kendi çektikleri fotoğrafları değil, interentte buldukları görselleri paylaşıyor olması.

Elbette ilgilendikleri konular hakkında ilginç fotoğraf arşivleri arayan ve hergün sayısız kullanıcının profili arasında dolaşan Pinterest kullanıcılarının sayısı da az değil. Bu yoğun trafiğin içine kendi ürünlerini koyarak reklam yapan sayısız firma da bulunuyor. Bu reklamlar elbise tasarımları veya mobilya tasarımları olduğu gibi, kitap, oyun veya başka ürünler de olabiliyor. Reklamın sınırı yok.

Pinterest şimdi bu reklam “pin”lerinin üzerine satın al butonu yerleştirmeye hazırlanıyor. Böylece kullanıcılar çok beğendikleri bir elbiseyi görüp de almak istediklerine, “bunu nereden bulabilirim?” diye dört dönmelerine gerek kalmayacak ve ilgili fotoğrafın köşesindeki Satın Al düğmesine tıklayarak ürüne ulaşabilecekler. Hadi bakalım, hayırlısı. Bir şeyler satın alabilmemiz için bir sosyal medya servisimiz daha oldu. Umarız bir gün de, üzerindeki düğmelere bastıkça para kazanmamızı sağlayan bir sosyal medya servisimiz olur.

 

Topluluk Fonlamasıyla Yıldızlaşan Projeler