Google Reklamlara Satın Al Butonu Eklemeye Başlıyor

2137388711

Google’ın, kullanıcılarına gösterdiği reklamlara satın al butonu ekleyeceği söylentisi bir süredir teknoloji camiasında konuşuluyordu. Şimdi Google’un yöneticilerinden Omid Kordestani bu dedikoduyu doğruladı ve hazırlıkların sona yaklaştığını haber verdi. 

213738871[1]

Omid Kordestani yeni düğmenin nasıl çalışacağı konusunda teknik detay vermedi ancak bunun “süper hızlı” satın alma opsiyonu olacağını vurguladı. Yani kullanıcılar reklamdaki satın al butonuna tıkladığında, aynı ürünü bir alışveriş sitesinden satın almaya oranla çok daha hızlı şekilde satın alıp, web’de sörfe devam edebilecekler.

Şimdi herkesin merak ettiği soru işe şu: Hangi şirketler bu projede Google ile ortak çalışıyor, yani kimlerin hangi ürünleri reklamlar üzerinden satılacak?  Şimdilik, büyük online mağazaların bu yeni sistemle ortaklık kurması beklenmiyor zira dev alışveriş siteleri, bir ürün almak için siteye gelen müşterilerine, başka reklamar gösterip, yeni ürünler de satarak daha fazla gelir elde ediyorlar. Tek düğmeyle, siteye uğramadan hızlı alışveriş seçeneği, online alışveriş sitelerinin işine gelmiyor.

 

Çok Acayip PC Kasaları