Facebook Bir Servisi Daha Kapatıyor!

Facebook Bir Servisi Daha Kapatiyor

Sosyal ağ devi Facebook’un büyük beklentiler ile kullanıcıların beğenisine sunduğu servisini kapatma kararı aldığı öğrenildi.

Sosyal medya platformlarının en başarılısı olarak bilinen Facebook haber kaynağından sizlere bir şeyler satma çabalarını sürdürmeye devam ediyor. Ancak bu çabalar ile ortaya çıkardığı bir servisi işe yaramadığı için kaldırmaya karar verdi.

Facebook Bir Servisi Daha Kapatiyor!

Beklenen ilgiliyi görmediği için kullanımdan kaldırılacak olan Facebook Gifts servisi Recode tarafından yayınlanan rapora göre 12 Ağustos 2014’te resmi olarak kapatılacak. Söz konusu servis 2012 yılının Eylül ayında hayat bulmuş ve kullanıcıların aralarında çörek, hediye kartı ve şarap gibi hediyeler göndermelerine imkan tanımıştı.

Ancak sosyal ağ devi geçtiğimiz yaz aylarında mağazasındaki gerçek ürünleri kaldırarak sadece dijital hediye kartlarının kullanımına geçmişti. Bunun üzerine yapılan açıklamaya göre satın alma işlemlerinin yüzde 80’i hediye kartlarından oluşuyordu.

Her ne kadar kullanıma sunulsa da beklenen ilgiyi görmeyen servisi gözden çıkaran şirket, haber kaynağınızı terk etmeden alışveriş yapmanızı sağlayacak bir şeyler düşünüyor. Şirketin üzerinde çalıştığı satın al butonu gerçeğe dönüştüğü zaman haber kaynağınız içinden ürün satın alma imkanınız olacak.

Facebook, Samsung İle Anlaştı!