Twitter kurucusu ve CEO’su Jack Dorsey istifa etti!

Twitter, 'kaybolan tweetler' problemini düzeltti!

Popüler sosyal medya platformu Twitter’ın kurucusu ve CEO’su olan Jack Dorsey görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Twitter kurucusu ve CEO’su Jack Dorsey istifa etti! Twitter’ın kurucusu ve CEO’su olan Jack Dorsey hakkında bugün şok bir iddia gündeme gelmişti. İddiaya göre Dorsey mevcut görevinden istifa edecekti. Söylentilerin üzerinden çok geçmemişti ki Jack Dorsey’in istifa haberi resmi olarak duyuruldu. Twitter’ın yeni CEO’su ise yine Twitter çatısı altında teknoloji müdürlüğü görevini yürüten Parag Agrawal oldu.

Twitter kurucusu ve CEO’su Jack Dorsey istifa etti! İşte yerine gelen isim

2006 yılında kurulan sosyal medya platformu Twitter, şok bir haberle gündeme geldi. Şirketin kurucusu olan Jack Dorsey istifa etti.

Twitter kurucusu ve CEO’su Jack Dorsey istifa etti

Dorsey daha önce da 2008 yılına kadar şirketin CEO’luk görevini yürütmüş ve istifa etmişti. 2015 yılında CEO Dick Costolo istifa etmiş ve Dorsey görevine geri dönmüştü. Ancak 2021 yılına gelindiğinde şirketten bir kez daha istifa sesleri yükseldi.

Gelen haberlere göre Elliott Management kurucusu milyarder Paul Singer, Jack Dorsey’in halka açık olan iki şirketi birden yönetmemesi gerektiğini söylemiş ve Dorsey’den şirketlerin birinden istifa etmesini talep etmişti. Görünüşe bakılırsa bu mesaj yerine ulaşmış gibi duruyor. Yani Twitter kurucusunun görevinden en azından kendi rızasıyla ayrılmadığı ortaya çıkıyor. Dorsey istifa paylaşımında şirketin artık kurucularından ayrılmaya hazır olduğunu ifade etmiş.

Uzun süreli bellek bilim insanlarının müdahalesine yenik düştü