Twitter sonunda içerik oluşturuculara ödeme yapacak

Twitter, doğrulanmamış kullanıcıların gönderebileceği DM sayısını sınırlıyor

Twitter sonunda beklenen bazı adımları atmaya başladı. Bunların başında içerik oluşturuculara ödenen para yer alıyor. İşte tüm detaylar.

Twitter içerik oluşturucular için reklam geliri paylaşım programı resmen başladı ve bildirildiğine göre şimdiden uygun Blue abonelerine ödeme yapmaya başlanıldı. Elon Musk girişimi Şubat ayında duyurdu, ancak nasıl çalışacağına dair yetersiz ayrıntılarla kimse ne bekleyeceğini tam olarak bilmiyordu. Bununla birlikte, bazı yüksek profilli kullanıcılar bugün, gelen para yatırma işlemleriyle ilgili bildirimler aldıklarını bildirdi. O derece ki bir kullanıcı 24.000 dolar alacağını iddia ediyor. Ödüller, uygun kullanıcıların içeriğine verilen yanıtlardaki reklamlara dayalı olacak.

Twitter sonunda içerik oluşturuculara ödeme yapacak

Program, içerik oluşturucuları daha fazla reklam çekecek içerikler üretmeye teşvik edecek. Twitter’ın para kazanmasına yardımcı olan hesapları ödüllendiriyor. Ancak bir yandan Blue abonelik fiyatları da arttırılacak. Bugün yayınlanan bir Twitter yardım makalesinde “Bu program, içerik oluşturucuların gönderilerine verilen yanıtlardan başlayarak reklam gelirinden pay alabilecekleri anlamına geliyor” ifadeleri yer aldı. “Bu, insanların doğrudan Twitter’da hayatlarını kazanmalarına yardımcı olma çabamızın bir parçası.” Musk bugün tweet atarak güncelleme yaptı ve ödemelerin “Şubat ayında ilk söz verdiğim andan itibaren kümülatif olacağını” söyledi.

Ancak Musk’ın sahibi olduğu sosyal medya şirketinden transfer almak için çıta yüksek. Kullanıcıların bir insan incelemesinden geçmeleri ve şirketin İçerik Oluşturucu Abonelikleri politikalarına uymaları gerekiyor. Uygulama daha sonra uygun kullanıcılara bir Stripe hesabı kullanarak ödeme yapacağını duyurdu.

 Sony, FE 70-200MM F4 Macro G OSS II Lens ile çekim olanaklarını genişletiyor