Apple Amerika’daki Kasırga İçin Bağış Toplamaya Başladı

harvey ap 10 er

Amerika’da gerçekleşen Harvey Kasırgası için Apple, iTunes üzerinden bağış toplamaya başladı. Bağışlar Amerikan Kızılhaçı’na ulaştırılacak.

ABD’nin Teksas eyaletini vuran Harvey Kasırgası, özellikle 4. büyük şehir olan Houston’ı etkiledi. 5 kişinin hayatını kaybettiği doğal afet sonucu şehir merkezlerini su bastı. 1961 yılından beri gelen en güçlü kasırga olma özelliği taşıyan Harvey yüzünden yollar kapandı, binlerce kişi mahsur kaldı. Ölü sayısının artabileceğinden de endişe ediliyor. Meteorolojiden gelen açıklama ise daha büyük felaket: “Bu kasırga 5-6 gün sürebilir. Henüz birinci gündeyiz.” Ekiplerin aralıksız çalıştığı Teksas’ta yetkililer, su yükselirse çatıya çıkın, uyarısı yaptı. Başkan Donald Trump da olayları yerinde takip edeceğini bildirdi. Hal böyle yardım dernekleri halktan bağış desteğine ihtiyaç duyuyor.

Amerika'da gerçekleşen Harvey Kasırgası için Apple, iTunes üzerinden bağış toplamaya başladı. Bağışlar Amerikan Kızılhaçı'na ulaştırılacak.

Olaylara kayıtsız kalamayan Apple, iTunes üzerinden bir bağış kampanyası başlattı. Şirket bu sayede yapılacak bağışları basitleştirerek yardımları bir nebze olsun kolaylaştırmayı amaçlıyor. Apple’ın CEO’su Tim Cook, iTunes’un Amerikan Kızılhaçı adına bağışları kabul ettiğini açıkladı. Bu işlemler sırasında bağışçıya ait hiçbir bilginin dernekle paylaşılmayacağını aktaran şirket, yardımseverlerin yardımlarını bir an önce ulaştırmaları için kafalardaki soru işaretlerini silerek olayı basitleştiriyor.

Bağış, 5 ile 200 dolar arasında belirlenebiliyor. iTunes üzerinden işlemi şimdilik sadece Amerika halkı yapabiliyor. Katkıda bulunmak isteyen diğer kişilerin doğrudan Amerikan Kızılhaçı’na yardım yapabileceği belirtiliyor.