Twitpic Önümüzdeki Hafta Temelli Kapanacak

TwitPic Önümüzdeki Hafta Temelli Kapanacak

Twitter tarafından kendi markasını ihlal etmekle suçlanan fotoğraf paylaşım platformu Twitpic’in önümüzdeki hafta temelli olarak kapatılacağı duyuruldu.

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya plaformlarının başında gelen Twitter, zaman içinde kendisini geliştirmiş ve kullanıcılarına birçok imkan sunmuş olsa da, bundan birkaç yıl öncesine kadar tweetlerde fotoğraf dahi paylaşılamıyordu. İşte Twitter’ın bu eskikliği Twitpic‘in çıkışına neden oldu ve Twitter kullanıcılarının iletilerinde fotoğraf paylaşmasına izin veren platform 2008 yılında yayın hayatına başladı.

Twitpic_DG

Twitter iletilerinde fotoğraf paylaşımına geçilmesiyle birlikte Twitpic önemli bir darbe almış olsa da, 2012 yılında mobil uygulamasını yayınlayan platform ayakta kalmayı başardı. Altı yıllık serüveninin sonunda Twitpic’i yıkansa Twitter’ın beklenmedik yaptırımları oldu. 2009 yılından beri uğraştığı halde Twitpic’in patentini alamayan firma, Twitter tarafından kendi markasını kullanmakla suçlandı ve Twitter’ın API’larına erişimi kaybetme tehlikesiyle yüz yüze geldi.

Twitter cephesinden gelen bu baskının ardından çareyi platformu kapatmakta bulan Twitpic, geçtiğimiz ayın başında yaptığı açıklamayla sitenin 25 Eylül’de kapanacağını duyurdu. Her ne kadar bu açıklamadan birkaç gün sonra bu açıklama geri çekilmiş ve platformun başka bir firma tarafından satın alındığı açıklanmış olsa da, bahsi geçen bu anlaşma tamamlanamadı ve böylece bugün yapılan açıklamayla Twitpic’in önümüzdeki hafta temelli olarak kapatılacağı duyuruldu.

Tizen OS Sonunda Muradına Kavuştu