Twitch, eski Başkan Trump’ın hesabını geri yükledi

Twitch, eski Başkan Trump'ın hesabını geri yükledi

Twitch eski Başkan Trump’ın hesabını tekrar aktifleştirdi. İşte tüm detaylar.

Twitch, eski başkan ve mevcut Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump’ın oyun yayını platformuna yönelik üç yıllık yasağının tersine çevrildiğini doğruladı. Twitch’ten yapılan bir açıklama, Trump’ın platformdan men yasağının durumuna ilişkin haberi doğruladı.  Açıklamada, “Eski Başkan Trump’ın Twitch kanalını eski durumuna getirdik” denildi. “Mümkün olduğunda Başkan adaylarından doğrudan haber almanın değerli olduğuna inanıyoruz. Trump artık ABD başkanlığı için Cumhuriyetçilerin resmi adayıdır.”

Amazon’un sahibi olduğu platform, ilk olarak 2020 yılında nefret dolu davranış ve taciz politikalarını ihlal ettiği gerekçesiyle Başkan Trump’ın hesabını geçici olarak askıya aldı ve iki hafta sonra hesabı geri yükledi. Bir şirket sözcüsüne göre platform, 6 Ocak’ta ABD Kongre Binası’nda 2021’de yaşanan isyanın ardından “mevcut olağanüstü koşullar ve Başkanın kışkırtıcı söylemi” nedeniyle hesabı devre dışı bıraktı ve iki hafta sonra süresiz olarak askıya aldı.

Twitch, eski Başkan Trump'ın hesabını geri yükledi

Saldırıda 4 kişi öldü, 174 polis yaralandı. New York Times’a göre 6 Ocak’ı takip eden gün ve haftalarda ayaklanmaya katılan üç polis memuru daha öldü. Twitch, Trump’ın hesaplarından birine uygulanan yasağı kaldıran en yeni İnternet platform. Meta, bir hafta önce Trump’ın Facebook ve Instagram’daki kısıtlamalarını geri almıştı.

Trump, platforma ilk kez 2019’da Başkan Joe Biden’a karşı yürüttüğü başkanlık kampanyası sırasında katıldı. Kampanya ekibi, Minneapolis’teki bir konuşmayla başlayan mitinglerini ve diğer etkinlikleri yayınlamak için platformu kullandı.

TECNO POVA 6 Pro 5G: Oyun ve Eğlence Deneyimini Sınırların Ötesine Taşıyor